Lumia 640 XL, colosul care te face fotomaniac

23 Iul 2015
Lumia 640 XL, colosul care te face fotomaniac
Microsoft a preluat de la Nokia divizia de telefoane inteligente si isi propune sa se bata cu gigantii Apple ori Samsung. Unul dintre cele mai noi produse introduse pe piata din Romania este Lumia 640 XL, un smartphone urias, cu ecran de 5,7 inci, care te face sa uiti de PC sau laptop. Microsoft are acum in flota un singur telefon cu ecran mai mare de 5,7 inci, asa cum este cel al lui Lumia 640 XL. Daca nu iti ajunge ce gasesti la acest smartphone, incearca Lumia 1520, cu un ecran de 6 inci.

Lumia 640 XL este fratele mai mare al lui Lumia 640, telefon disponibil deja in ofertele operatorilor de telefonie mobila din Romania. XL are si el un pret accesibil, cu mult sub ceea ce ofera Apple ori Samsung. Cele mai importante site-uri de electronice de la noi vand aparatul ce preturile intre 900 si 1.200 lei, insa exista si "scoruri" mai mici in cazul unui telefon resigilat. Bateria este una rezistenta, aparatul se prezinta bine, fiind solid, iar ecranul este nu doar mare, ci si luminos. Sistemul de operare este Windows Phone 8.1, insa Microsoft promite un update automat in momentul in care Windows 10 va fi disponibil.

Pe lateral se intalnesc butoanele de volum si putere, iar impresia pe care o lasa Lumia 640 XL este ca nu trebuie sa te porti cu el cu manusi. Arata solid, in ciuda plasticului folosit la carcasa. Rezolutia ecranului este de 720x1280 pixeli, iar culorile sunt luminoase. Aparatul are nevoie de multe ori sa fie tinut cu doua maini si cantareste 171 grame.

Sistemul de operare Microsoft este inca privit cu reticenta, dar Lumia 640 XL se misca excelent in orice imprejurare. Nu are probleme cu semnalul, capteaza foarte bine orice retea wi-fi si se aude excelent. Aplicatiile disponibile pentru Lumia 640 XL sunt foarte utile. Pe langa Whatsapp, Instagram sau TripAdvisor, exista si un GPS care te ajuta sa te descurci fara probleme in aglomeratia orasului, indicandu-ti cele mai scurte trasee spre destinatiile alese de tine.

Fotografiile realizate cu acest telefon sunt de-a dreptul incantatoare si iti transforma orice experienta intr-o amintire unica. Camera frontala are 5 megapixeli, in vreme ce camera principala are 13 megapixeli. Dintr-un om caruia nu ii place sa fotografieze si nici sa se lase fotografiat, Lumia 640 XL te transforma intr-un adevarat fotomaniac.

Fie ca esti martorul unui moment inedit in autobuz sau vrei sa le arati prietenilor tai de pe Facebook cat de frumos este parcul in care te plimbi seara de seara, Microsoft se transforma intr-un adevarat aparat de fotografiat. Iar dupa ce ai surprins un instantaneu, ai ocazia si sa prelucrezi fotografia direct in telefon, astfel incat in momentul in care ajunge sa fie publicata, imaginea sa fie de-a dreptul senzationala. 

Alte stiri din Gadget

Ultima oră