Nu e cioacă! S-a lansat prima aplicație care le oferă femeilor haine gratuit (VIDEO)

10 Sep 2015
 Nu e cioacă! S-a lansat prima aplicație care le oferă femeilor haine gratuit (VIDEO)
Swapr, prima aplicatia de schimb de haine de pe piata din Europa, ce le permite tuturor utilizatoarelor sa isi incarce fotografii cu hainele pe care nu le mai poarta pentru a face schimb, este disponibila de astazi, gratuit, in App Store.

Te-ai plictisit de hainele tale?

Ideea din spatele Swapr este foarte simpla: orice femeie care s-a plictisit de hainele pe care le are si vrea in schimb altele noi poate sa descarce aplicatia si sa isi faca un cont, fara niciun cost. In cazul in care doua femei descopera articole pe care doresc sa le schimbe, pot initia un contact pe chat pentru ca mai apoi sa se intalneasca si sa faca schimbul propriu zis.

“Le permitem fetelor sa se intalneasca pentru a prinde incredere, cel putin la inceput. Vrem sa le oferim posibilitatea sa vada daca haina respectiva arata la fel de bine ca in poze. In plus, folosind geolocalizare, ele pot sa aleaga sa faca schimb numai cu alte utilizatoare din zona lor, evitand astfel orice cost”, a declarat Andreea Mihaescu, Business Developer Swapr.

Schimb de haine

Ideea a pornit de la evenimentele de schimb de haine din offline, prezente si in Romania. Numai ca in cazul evenimentelor fizice, regulile jocului sunt destul de dure: trebuie sa platesti o taxa de participare, sa fii la o anumita ora, intr-un anumit loc, de cele mai multe ori diametral opus fata de zona in care locuiesti, si sa aduci un numar limitat de haine. Iar pentru tinerele din ziua de astazi, nu mai este fezabil sa piarda jumatate de zi pentru a schimba de cele mai multe ori doar 10 articole.

Schimbul de haine nu este un eveniment unic, prezent doar pe piata din Romania. Pe platforma de socializare Meetup sunt femei din 74 de orase, din 16 tari, care participa la astfel de evenimente. Contextul antreprenorial actual pune foarte mare accent pe “sharing economy”, iar Swapr este solutia perfecta a momentului: le permite femeilor sa gaseasca o casa noua pentru hainele pe care nu le mai poarta si in acelasi timp sa primeasca un alt obiect vestimentar in schimb, creandu-se astfel o garderoba infinita.

Să nu aglomerăm inutil șifonierul!

“Marile lanturi vestimentare au forta de munca foarte ieftina si aduc marfa noua aproape saptamanal. Prin urmare, si preturile hainelor au scazut, iar fetele sunt din ce in ce mai tentate sa isi cumpere multe rochite sau bluze pe care mai apoi le poarta o singura data. Toate aceste haine ajung sa aglomereze inutil sifonierul. Punandu-le la schimb pe Swapr, fetele pot sa isi satisfaca setea de nou - nu vor mai fi chiar atat de tentate sa isi cumpere rochia din vitrina pe langa care tocmai au trecut - eliberandu-si, in acelasi timp, garderoba”, au spus dezvoltatorii aplicatiei.

Comertul global cu haine second hand este evaluat de presa internationala la aproape 4 miliarde de euro. 



Alte stiri din Gadget

Ultima oră