Încă nu ai găsit cadoul perfect pentru 8 Martie? Asta e ultima şansă

08 Mar 2016 | scris de Sorin Anghel
Încă nu ai găsit cadoul perfect pentru 8 Martie? Asta e ultima şansă

Domnilor, dacă vom trece cu bine peste ziua asta vom avea parte de linişte timp de un an de zile.

E 8 Martie, zi în care sărbătorim femeia. Mama, soţia, fiica, sora, mătuşa, colega sau vecina, oricine ar fi, merită un semn de preţuire. Din banii câştigaţi astăzi, florăresele trăiesc până la toamna, când începe anul şcolar şi se cumpără flori pentru educatoare, învăţătoare sau profesoare. Cine a fost la prima ora în centrele comerciale a observat numai bărbati derutaţi, aflaţi în căutarea unui cadou. Cârciumării au şi ei rolul lor în această zi. Aproape în fiecare restaurant se organizează petreceri pentru doamne şi domnişoare. E o sărbătoare adevărată! Uitaţi-va pe geam, până şi vremea ţine cu sexul frumos.


Alegerea cadoului pentru persoană iubita nu reprezintă însă deloc o misiune uşoară. Darul oferit nu trebuie să fie doar preţios, dar şi surprinzător. Dacă încă nu ai găsit ceea ce trebuie şi nici nu ai inspiraţie, există o soluţie! Nu te faci că uiţi că azi e 8 Martie, nu spui că ai o şedinţa până târziu la job sau că trebuie să mergi cu maşina la spălătorie. Mult mai simplu, ca să împaci şi capra şi varza, este să oferi femeii din viaţa ta un telefon Microsoft Lumia 550.


Nu este deloc schimb. La “liber” costă între 100 şi 120 euro, însă operatorii de telefonie mobilă de la noi din ţară îl oferă gratuit la semnarea unui abonament cu minute nelimitate în reţele naţionale, câţiva giga de internet şi câteva sute de minute internaţionale. Costul lunar nu trece de 15 euro, ceea ce reprezintă un preţ decent pentru ceea ce întâlnim acum pe piaţă.

Microsoft a cumpărat divizia de telefonie de la Nokia şi a intrat pe piaţa de telefoane inteligente cu aparate ce folosesc Windows Mobile. Preţurile sunt vizibil mai accesibile decât terminalele cu sisteme Android sau IOS. Specialistii spun ca si posibilitatea unui update este mult mai mare la Microsoft decat la alte telefoanele ce folosesc alte sisteme de operare Lumia 550 are un ecran de 4,7 inci şi se află printre primele telefoane dotate cu Windows 10. Acest sistem, în comparaţie cu Windows 8, are un design mult mai avangardist, funcţiile sunt multiple, iar viteza de lucru impresionează chiar şi după ce telefonul a fost folosit o perioada îndelungată.


Nu trebuie să fiţi deloc reticenţi în faţă unui telefon cu Windows. Toate reţele sociale au aplicaţii pentru acest sistem, astfel că nu va veţi pierde niciodată legăturile cu cei apropiaţi. Pentru a utiliza Lumia 550 aveţi nevoie de un nano-sim, spre deosebire de fratele sau mai mare, Lumia 640 XL, care foloseşte micro-sim. Pentru cei care îşi doresc să asculte muzică tot timpul, telefonul vine cu aplicaţia Groove déjà instalată.


Microsoft te scuteşte de drumul până la cinematograf, având o aplicaţie pe care pot fi urmărite cele mai recente filme. Unele sunt gratuite, altele pot fi achiziţionate cu preţuri ce pleacă de la 3,99 USD. Unul dintre avantajele oferite de Lumia 550 îl reprezintă hărţile care sunt disponibile şi offline. Practic, atunci când doreşti să ajungi la o adresa şi te-ai încurcat pe drum, te poţi baza pe telefonul tău pentru a nu rata destinaţia chiar dacă ţi-a expirat pachetul de date oferit de operatorul de telefonie mobilă.


Camera foto este una de cinci megapixelei, mai mică decât cele întâlnite la Lumia 640 XL sau la Lumia 950 XL, însă tehnologia folosită de telefon face că şi cel mai nepriceput fotograf să nu dea rateuri. Carcasa este din plastic negru, însă poate fi schimbată, pentru  15 euro, cu una turcoaz sau portocalie. Funcţia Glance  îţi trimite notificări de fiecare dată când cineva te caută, chiar dacă ecranull este închis. Procesorul este Qualcomm Snapdragon 210 - Quad core - CPU 1100 MHz, iar memoria internă este de 8 GB. Dacă vi se pare puţin, puteţi “îmbogăţii” telefonul cu un card de memorie MicroSD. Memoria RAM este de 1 GB.

Alte stiri din Gadget

Ultima oră