Noul smartphone Huawei P8, lansat oficial în România

28 Mai 2015 | scris de Marina Constantinoiu
Noul smartphone Huawei P8, lansat oficial în România

După ce a avut parte de o lansare internaţională ameţitoare, în prezenţa cel puţin 2.000 de invitaţi, la Londra, noul telefon vârf de gamă al celor de la Huawei, P8, a fost lansat oficial şi în România, joi seara.

Bucureştiul n-a fost mai prejos, lansarea transformându-se într-un spectacol de sunet şi culoare, demn de un terminal care se anunţă rival serios pentru Apple şi Samsung.
Despre lansarea de la Londra am relatat pe larg aici.
La Bucureşti, Jojo şi George Buhnici (jurnalist şi realizator de emisiuni pe teme IT la PROTV) au reuşit, mai în glumă, mai în serios, să prezinte un terminal premium unui public ale cărui pretenţii în domeniu sunt la cote maxime.
Subțirel, cu o grosime de numai 6,4 milimetri, cu o carcasă compactă, metalică, cu un ecran de 5,2 inch, P8 vine cu patru moduri dedicate fotografiilor de seară, cu cel mai bun stabilizator optic de imagine din industrie, primul senzor RGBW în patru culori și un procesor al imaginii la nivelul unui DSLR, după cum spun producătorii, dar și după cum au constatat cârcotașii de serviciu, cărora orice terminal nou le-aș prezenta tot nu le place ceva. 
 
Huawei promite, și reușește, un nivel de zgomot redus, o luminozitate superioară, o acuratețe coloristică mai bună și o dinamică superioară.
 
P8 este urmașul modelului de succes Ascend P7, păstrând o parte dintre elementele cunoscute de la acesta și de la altele, anterioare, cum ar fi butoanele metalice, ”tăvițele” SIM și microSD (mărturisesc că nu sunt chiar un fan al lor, ușurința manevrabilității nefiind atuul lor). 
 
Noul model are muchii rotunjite, suprafețe ample de sticlă, carcasă monobloc din aluminiu. Este ușor, subțire, elegant și foarte ușor de manevrat.
 
P8 este concurent serios pentru nume grele din domeniu, pe care le atacă la baionetă, fără menajamente.
 
Noul P8 oferă un ecran IPS cu rezoluție Full HD, o platformă hardware construită în jurul unui procesor HiSilicon Kirin 930 proprietar Huawei, 3 GB de memorie RAM, 16 sau 64 GB de memorie internă extensibilă și o baterie cu o capacitate de 2680 mAh, suficientă pentru a rezista unui ”frecuș” de o zi și jumătate.
 
P8 va fi disponibil într-o versiune Dual SIM care va permite inserarea unei a doua cartele nano SIM în locul cardului microSD. 
 
Huawei a prezentat cu această ocazie o serie de noutăţi software, cum ar fi modulul îmbunătăţit pentru interceptarea aplicaţiilor energofage, procesarea audio Dolby şi atenuarea zgomotului de fundal al microfonului de pe headset cu nişte algoritmi software speciali.
Datorită tehnologiei Signal+, integrată în noul Huawei P8, se asigură calitate îmbunătăţită a apelurilor, chiar şi într-un tren care circulă cu viteză de până la 300 km/h. Aşa spun producătorii, nouă nu ne rămâne decât să testăm.
 
 

Alte stiri din Gadget

Ultima oră