Canon a lansat noul EOS-1D X Mark II

02 Feb 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
Canon a lansat noul EOS-1D X Mark II

Construit pentru a oferi fotografilor un avantaj față de competiție încă din prima secundă a declanșării, modelul EOS-1D X Mark II stabilește un nou barem pentru viteză – fotografiind 14 cadre pe secundă (FPS), cu urmărire completă AF/AE, și 16 fps în modul Live View – fiind ideal pentru surprinderea subiecților aflați în mare viteză, fie ei în natură sau în cadrul unor competiții sportive de anvergură mondială.

 

Dezvoltat cu ajutorul răspunsurilor din cadrul comunității mondiale de fotografi ce folosesc EOS-1D X, modelul EOS-1D X Mark II dispune de un nou senzor CMOS full frame de 20,2 MP și noul sistem AI Servo AF III+, precum și de înregistrare video 4K de până la 60 cadre pe secunda. Această combinație de putere și performanță face din această cameră foto un însoțitor esențial pentru, practic, orice specializare profesională.

canon 1

 

Se descurcă în orice tip de mediu de iluminare

Cu o plajă ISO versatilă și largă – cu valori incredibile între 100 și 51200, extensibilă de la 50 la 409600 – modelul EOS-1D X Mark II excelează în orice tip de mediu de iluminare, de la cel mai luminos până la întuneric aproape deplin.

 

Asigurând o surprindere precisă a fiecărui cadru, camera foto are un sistem AF în 61 de puncte îmbunătățit, cu 41 de puncte AF tip cruce, acoperind o zonă extinsă, și focalizând în condiții de luminozitate joasă, de până la -3EV.

 

Pentru prima dată, la fotografierea cu anumite teleconvertoare și obiective telefoto, noul sistem AF oferă și suport AF f/8 cu toate cele 61 de puncte, lasându-vă libertatea de a alege punctul de focalizare. Împreună cu popularele tehnologii AF pro de la Canon – EOS iTR și setările AF Case – modelul EOS-1D X Mark II include și un nou sistem AI Servo AF III+, care îmbunătățește sensibilitatea de urmărire în scenele în care mișcările subiecților pot avea loc brusc, ca de exemplu animalele sălbatice.

 

În parteneriat cu sistemul AF lucrează și un nou senzor de măsurare RGB+IR de 360k, ce oferă o expunere corectă și o detecție îmbunătățită a subiecților. Funcția Flicker Detection introdusă odată cu modelul EOS 7D Mark II, garantează și ea rezultate constante în condiții de iluminare artificială – perfectă pentru evenimentele sportive de interior.

canon3

 

14 cadre pe secundă!

Spărgând barierele fotografierii de mare viteză, EOS-1D X Mark II poate fotografia 14 cadre pe secundă cu urmărire completă AF/AE și în format RAW, echipându-vă pentru a surprinde momentul precis al unui eveniment sportiv, sau al prinderii prăzii unui animal. Pentru cei care au nevoie de și mai mult, modul Live View permite fotografierea a până la 16 fps, fără AF.

 

Cu noua capabilitate pentru carduri CFast 2.0™, camera foto vă poate oferi fotografiere continuă de mare viteză, într-o rafală de JPEG-uri în număr nelimitat sau 170 de imagini RAW.

 

Modelul EOS-1D X Mark II este cel mai sensibil DSLR EOS de până acum, în parte datorită noilor procesoare duale “DIGIC 6+”, care se ocupă de procesarea de mare viteză a vastei cantități de date de imagine captate de senzor. Construcția avansata a oglinzii utilizează un nou mecanism de acționare ce furnizează puterea pentru fotografierea de mare viteză, minimizând vibrația si zgomotul oglinzii.

Filmare 4K pro-standard

 

Filmarea în 4K

Moștenirea Canon în domeniul filmelor 4K culminează cu noul EOS-1D X Mark II, oferind cineaștilor opțiunea de a filma 4K (4096x2160) într-un număr variat de cadre pe secundă, de până la 60 fps pe cardul CFast 2.0™. Oferă, de asemenea, filmarea Full HD (1920x1080p) la o rată incredibilă de 120 fps, ideală pentru scene cu încetinitorul. Momentele decisive dintr-o scenă 4K la 60 fps pot fi extrase sub formă de cadru de înaltă rezoluție, de 8,8 MP, dându-vă și mai mult control asupra momentului exact al declanșării. Cineaștii se pot bucura de AF rapid și fin la filmarea 4K și Full HD, datorită tehnologiilor Canon AF CMOS Dual Pixel și AF Movie Servo, iar ecranul LCD touch vă permite să alegeți rapid punctele AF în timp ce filmați.

canon2

 

GPS incorporat

Profesioniștii au instrumentele necesare pentru a-și administra imaginile, pentru ca acestea să poată fi ușor transferate către agențiile de știri sau distribuitori, în câteva secunde. GPS-ul încorporat înregistrează locațiile de fotografiere în datele EXIF, ajutându-i pe profesioniști să își țină o evidență clară a ședințelor foto. Puteți alege să partjați imaginile prin FTP sau direct către computer – fie prin intermediul LAN cu cablu de Ethernet, fie prin USB 3.0 de superviteză. În plus, noul transmițători wireless pentru fișiere WFT-E8 suportă și standardul de mare viteză 802.11ac (banda de 5 GHz).

 

Reprezentativ pentru moștenirea design-ului EOS, modelul EOS-1D X Mark II dispune de un sistem îmbunătățit de apucare și de comenzi mai bune, oferind o operativitate superioară care se simte natural la mână, iar impermeabilizarea îl face rezistent la intemperii – ideal pentru ședințe foto la exterior. Vizorul Intelligent Viewfinder II oferă un câmp vizual de aproximativ 100%, cu un afișaj electronic plin de informații fotografice – ceea ce înseamnă că nu mai e nevoie să vă mișcați privirea de la vizor.

Alte stiri din Gadget

Ultima oră