Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) 2020 a fost amânat

07 Apr 2020 | scris de A.A.
Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) 2020 a fost amânat

Ediţia de anul acesta a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), programată să aibă loc la finalul lunii mai, a fost amânată pentru o perioadă care urmează să fie anunţată, transmite News.ro.

„Am sperat, până în ultima clipă, că va fi posibil să ne vedem cu toţii pe 29 mai, în Cluj, că ne vom întreba dacă plouă sau nu la deschidere şi că ne vom bucura de 10 zile de filme, concerte şi multe dintre surprizele pe care le-am pregătit intens în ultimele săptămâni. Marcăm o premieră pe care nu ne-am fi dorit-o”, au spus organizatorii.

Mesajul lor continuă: „Am urmărit cu atenţie evoluţia situaţiei din ţară, dar şi din restul lumii, unde mari festivaluri au fost amânate sau chiar anulate. Întreaga industrie de film se confruntă cu incertitudini, însă două lucruri ne sunt clare în acest moment: ediţia cu numărul 19 nu mai poate avea loc între datele anunţate, 29 mai – 7 iunie, dar şi faptul că nu ne vom da bătuţi şi vom găsi o soluţie”.

O decizie privind noile date va fi anunţată peste câteva săptămâni. Planurile vor ţine cont de restricţiile impuse de autorităţi au mai spus organizatorii TIFF.

Proiectele înscrise pentru programe ca Transilvania Pitch Stop, Bursa Alex. Leo Şerban, Competiţia Locală rămân valabile pentru ediţia reprogramată. Biletele rămân valabile, dar pot fi şi rambursate.

O parte din echipa TIFF s-a implicat în lansarea iniţiativei #UnSingurCluj, menită să centralizeze şi să sincronizeze eforturile judeţului Cluj în lupta cu epidemia.

Alte stiri din Film

Ultima oră