Barack Obama a văzut ”colectiv”, propunerea României la Oscar 2021

21 Dec 2020
Barack Obama a văzut ”colectiv”, propunerea României la Oscar 2021

Fostul președinte american, Barack Obama, a prezentat o listă cu filme și seriale pe care le-a putut viziona în acest an al pandemiei, care ne-a schimbat tuturor stilul de viață. Într-o postare pe Twitter, Obama menționează, pe lista filmelor de care s-a bucurat în 2020 și ”colectiv”, filmul românesc în regia lui Alexander Nanau.

Desemnat sâmbăta trecută cel mai bun documentar la Premiile Academiei Europene de Film, documentarul „colectiv” spune povestea primului an de după incendiul din clubul Colectiv, care a avut loc la 30 octombrie 2015.

În cartea sa, intitulată „Pamantul făgăduinței”, Obama mărturisește că se uita la filme în cinematograful de la Casa Albă și că-i trimiteau casele de producție DVD-uri cu filme care încă nu intraseră în cinema.

„colectiv” este şi propunerea României la Premiile Oscar 2021, în secţiunea „Cel mai bun lungmetraj internaţional”, anterior numită „Cel mai bun film străin”. Este prima oară când un documentar este propunerea României în cursa pentru premiile Academiei Americane de Film.

Premiera mondială a documentarului a avut loc în 2019 la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia.

Alte stiri din Film

Ultima oră