Zelensky: Victoria Ucrainei este „inevitabilă” dacă Occidentul „se ține de cuvânt”

24 Feb 2023
Zelensky: Victoria Ucrainei este „inevitabilă” dacă Occidentul „se ține de cuvânt”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri că o victorie împotriva Rusiei este „inevitabilă”, cu condiția ca partenerii săi occidentali „să se țină de cuvânt și să respecte termenele” privind ajutorul militar promis, scrie Le Monde.

„Îmi doresc foarte mult [victoria] anul acesta ”, a spus el la o conferință de presă la prima aniversare a începerii invaziei ruse.

De asemenea, Volodymyr Zelensky a considerat că este „necesar”„colaboreze” cu China pentru a lucra în vederea rezolvări conflictului, după ce Beijingul a prezentat un document prin care le cere celor două părți să înceapă discuții de pace.

În acest document, „mi se pare că există respect pentru integritatea noastră teritorială”, a spus el.

„China a început să vorbească despre Ucraina, iar acesta nu este un lucru rău”, a spus el.

În plus, președintele ucrainean a spus că dorește „să facă un pas înainte” pentru a se apropia de țările din Africa și America Latină, două regiuni în care influența Rusiei rămâne puternică.

„Cu siguranță vor fi negocieri” și „sperăm că va putea exista un summit de pace” la care „participă cât mai mulți parteneri”, a spus Zelensky, adăugând că astăzi „există mai mult interes în realizarea unei păci așa cum ne dorim”.

Avem comunitatea internațională de partea noastră", a subliniat el. "Ne-am făcut partea noastră, dar Rusia a întreprins doar acțiuni agresive", a menționat el.

 

https://www.youtube.com/live/ZxxQlbiM8EM?feature=share

Alte stiri din Externe

Ultima oră