Zelensky salută „știrile pe care le așteptam”: contraofensiva Kievului pare să fi început

06 Iun 2023
Zelensky salută „știrile pe care le așteptam”: contraofensiva Kievului pare să fi început

Intensificarea loviturilor de artilerie, atacuri la sol... contraofensiva Kievului pare să fi început, scrie Le Monde.

După ce au cerut tăcere, discreție, autoritățile ucrainene comunică în toate direcțiile. Generalul Oleksandr Syrsky, comandantul trupelor terestre ucrainene, și ministrul adjunct al apărării ucrainean Hanna Maliar au oferit indicii despre operațiunile în desfășurare. Volodymyr Zelensky s-a bucurat în această seară de ceea ce a numit fără alte detalii „vestea pe care o așteptam” de la trupele ucrainene care luptă în sectorul Bakhmout, din estul Ucrainei.

„Sunt recunoscător fiecărui soldat, tuturor apărătorilor noștri, bărbați și femei, care astăzi ne-au dat vestea pe care o așteptăm. Bună treabă, soldați din sectorul Bakhmout! a spus președintele ucrainean în discursul său zilnic. Rusia a susținut recent capturarea lui Bakhmout după luni de lupte.

Armata rusă a declarat luni că a respins o ofensivă ucraineană majoră în estul Ucrainei. Autoritățile ucrainene au negat că a început contraofensiva anunțată de luni de zile, susținând totodată progrese pe front. Volodymyr Zelensky a adăugat în discursul său că Rusia a reacționat „isteric” la inițiativele forțelor ucrainene. El a citat exemplul a două unități care „ne apără pozițiile cu măiestrie, hotărâre și eficiență, anihilează ocupantul și, cel mai important, avansează” .

Alte stiri din Externe

Ultima oră