Zelensky: Războiul din Ucraina nu este într-un „impas”

05 Noi 2023
Zelensky: Războiul din Ucraina nu este într-un „impas”

În timp ce contraofensiva întârzie să producă rezultate, un comandant al armatei ucrainene a spus în cursul săptămânii că nu va exista „probabil nicio înaintare frumoasă și profundă”, scrie Le Figaro

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a contestat sâmbătă, 4 noiembrie, rapoartele care spun că războiul dintre țara sa și Rusia se afla într-un „impas”, după ce un comandant ucrainean de rang înalt a declarat în cursul săptămânii că cele două armate au fost prinse într-un război de uzură și de poziții. 

Timpul a trecut astăzi și oamenii sunt obosiți (...) Dar nu suntem într-un impas ”, a declarat Volodymyr Zelensky în timpul unei conferințe de presă la Kiev cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Atenția internațională a „deviat” din Ucraina

Din iunie, Ucraina conduce o contraofensivă lentă pentru a încerca să elibereze teritoriile ocupate din est și sud. Dar până acum, progresul a fost foarte limitat. Linia frontului, lungă de peste 1000 km, abia s-a mișcat de aproape un an și eliberarea orașului Herson în noiembrie 2022.

De asemenea, Kremlinul a asigurat joi că conflictul din Ucraina nu se află într-un „ impas”, contestând comentariile comandantului-șef al armatei ucrainene , Valery Zalujni, într-un interviu pentru The EconomistLa fel ca în timpul Primului Război Mondial, am atins un nivel tehnologic astfel încât ne aflăm într-un impas", a declarat Valery Zalujni pentru săptămânalul britanic. Probabil că nu va exista nicio înaintare frumoasă și profundă ”, a adăugat el.

Președintele Zelensky a negat sâmbătă orice presiune din partea țărilor occidentale pentru a începe negocierile cu Rusia. El a recunoscut că conflictul dintre Israel și mișcarea islamistă palestiniană Hamas au „deturnat atenția” de la războiul dintre Ucraina și Rusia. „ Este evident că războiul din Orientul Mijlociu, acest conflict, distrage atenția”, a comentat el.

Ne-am trezit deja în situații foarte dificile când aproape că nu eram concentrat pe Ucraina”, a menționat Volodymyr Zelensky, adăugând „Sunt absolut sigur că vom face față acestei provocări”.

Susținătorii Ucrainei, în special Statele Unite, repetă că vor oferi ajutor militar și financiar Kievului până când Rusia va fi înfrântă.

Alte stiri din Externe

Ultima oră