Zelensky cere un răspuns „dur” după acuzațiile Moscovei că Ucraina pregătea folosirea unei „bombe murdare”

23 Oct 2022
Zelensky cere un răspuns „dur” după acuzațiile Moscovei că Ucraina pregătea folosirea unei „bombe murdare”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a respins acuzațiile Moscovei că Kievul pregătea provocări folosind o „bombă murdară” , așa cum susținea Moscova, scrie Le Monde.

„Dacă Rusia sună și spune că Ucraina pregătește ceva, înseamnă un singur lucru: Rusia a pregătit deja toate acestea. Cred că acum lumea trebuie să reacționeze cât mai dur posibil ”, a spus Zelensky pe rețelele de socializare .

Dacă Rusia a pregătit  „o nouă etapă în escaladare, trebuie să vadă acum, preventiv și înaintea uneia dintre noile sale „mizerii”, că lumea nu o va accepta” , a continuat el. Zelensky a considerat că amenințarea Rusiei de a folosi arme nucleare,  „și cu atât mai mult împotriva țării noastre care a renunțat la arsenalul său nuclear (...) este un motiv atât pentru sancțiuni, cât și pentru sprijinul din ce în ce mai mare pentru Ucraina” .

La rândul său, Washingtonul a asigurat, de asemenea, că acuzațiile rusești sunt „în mod clar false” . După un apel telefonic între ministrul rus al Apărării și șeful Pentagonului, purtătoarea de cuvânt a Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, Adrienne Watson, a avertizat că „lumea nu va fi păcălită dacă va exista o încercare de a folosi această acuzație ca pretext pentru escaladare”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră