SUA vor să înăsprească legea vizelor!

23 Noi 2015 | scris de Istvan Deak
SUA vor să înăsprească legea vizelor!

Mai exact, dacă un cetăţean UE a fost în ultimii cinci ani în Irak sau Siria, atunci este obligat să solicite viză pentru a ajunge în SUA.

În acest moment, doar cetăţenii UE din Bulgaria, Croaţia, Polonia, România şi Cipru au nevoie de vize pentru SUA. Restul beneficiază de programul Visa Waiver, care îi obligă însă să se înregistreze contra cost înainte să ajungă în SUA în Electronic System for Travel Authorization (Esta).

Conform Die Presse, iniţiativa este susţinută atât de democraţi, cât şi de republicani şi va fi adoptată la începutul lunii decembrie. Ea mai presupune că toţi cetăţenii UE care nu deţin paşapoarte biometrice vor fi amprentaţi şi fotografiaţi înainte intrării pe teritoriul SUA.

Novelle solicită şi o memorare a timbrului vocal pentru fiecare persoană în parte, pentru o ulterioară evaluare. Ea cere statelor europene şi un schimb de informaţii mai eficient în domeniul datelor de securitate.

Senatorul american a solicitat şi întărirea politicii de primire a refugiaţilor. O persoană poate intra ca refugiat pe teritoriul SUA, abia după ce directorul FBI şi directorul pentru Securitate Naţională semnează o declaraţie, conform căreia nu există nici un fel de suspiciuni întemeiate legate de această persoană.

Ministrul Justiţiei şi directorul FBI au anunţat că măsura nu este aplicabilă, iar preşedintele Barack Obama îşi va exercita dreptul de veto, pentru a bloca această propunere. (I.D)

Alte stiri din Externe

Ultima oră