VIDEO! Sase bombardiere strategice rusesti au lovit tinte ISIS in Siria

21 Iul 2016 | scris de Vlad Gheorghieș
VIDEO! Sase bombardiere strategice rusesti au lovit tinte ISIS in Siria

 "In data de 21 iulie, sașe bombardiere strategice Tu-22M3 au efectuat lovituri aeriene asupra țintelor verificate ca aparținând grupării ISIS la est de Palmyra, in orașele Arak, As Sukhnah și At Tawbah. Printre obiectivele vizate se numară centre de comandă, trupe și echipamente ale teroriștilor", a fost declarația Ministerului Apărării din Rusia.

De asemenea, Ministerul a afirmat că au fost folosite mijloace foarte sofisticate, insemnând drone si sateliți, pentru a determina cu precizie zonele in care este prezentă gruparea Statul Islamic: "Pentru a imbunătăți descoperirea grupurilor teroriste si determinarea originii lor, operațiunile de recunoaștere au fost intensificate in zonă, folosindu-se inclusiv mijloace aflate pe orbită (sateliti). Cu ajutorul acestor mijloace, noi grupuri au fost detectate si distruse."

In declarație se mai precizează că bombardierele, după ce și-au atins obiectivele, s-au intors in siguranța la bazele aeriene.

"Coaliția internațională condusă de SUA a fost informată in avans in legatură cu loviturile aeriene ce aveau să fie efectuate", s-a mai adăugat in declarație.

Alte stiri din Externe

Ultima oră