VIDEO. Cutremur de 7 grade în Turcia și Grecia. 20 de clădiri prăbușite în Izmir, persoane prinse sub dărâmături

30 Oct 2020 | scris de Istvan Deak
VIDEO. Cutremur de 7 grade în Turcia și Grecia. 20 de clădiri prăbușite în Izmir, persoane prinse sub dărâmături

Un cutremur cu magnitudinea de 7 grade a lovit vineri coasta turcă a Mării Egee și mai multe insule grecești, transmite BBC. Orașul turc Izmir a fost lovit din plin, cu clădiri prăbușite, dar până la această oră nu există raportări oficiale de victime.

Primarul orașului Izmir, Tunç Soyer, a declarat pentru Hurriyet că 20 de clădiri s-au prăbușit, iar ministrul turc pentru Mediu, Murat Kurum, a anunțat că mai multe persoane sunt prinse sub dărâmături clădirilor.

Cutremurul a fost simțit și la Ankara și la Atena.

Imaginile filmate în Izmir arată clădiri prăbușite, nori de fum și de praf și zeci de oameni care caută persoanele prinse sub dărâmături.

Autoritățile din Turcia au anunțat o magnitudine de 6,6, în timp ce US Geological Survey a anunțat 7. Epicentrul cutremurului a fost localizat la circa 17 km în largul coastei turce, la o adâncime de 16 km.

Seismul s-a simțit puternic și în insula greacă Samos, potrivit presei locale.

UPDATE

Ora 15.44: Trei persoane au fost salvate din ruinele unei clădiri prăbușite în Izmir (CNN Turk).

Resimțit mai ales în orașul turc Izmir, cutremurul a determinat prăbuşirea a aproximativ 20 de clădiri, potrivit ultimelor informații furnizate de autoritățile locale. Mai mulți locuitori se află sub dărâmături, a declarat ministrul turc al Mediului și Dezvoltării Urbane. Operațiunile de salvare sunt în desfășurare.

Cutremurul puternic care a lovit Grecia și Turcia pe 30 octombrie, produs în Marea Egee, a declanșat un mini-tsunami pe insula grecească Samos, relatează canalul de televiziune local ERT1.

Utilizatorii de internet au postat pe rețelele de socializare imagini cu consecințele devastatoare.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră