Vânzări de măşti medicinale la preţuri imense, în Italia. Anchetă la Amazon şi eBay

26 Feb 2020
Vânzări de măşti medicinale la preţuri imense, în Italia. Anchetă la Amazon şi eBay

Poliţia financiară italiană a confiscat documente şi date informatice de la Amazon şi eBay, în cadrul unei anchete privind vânzările la preţuri foarte mari de măşti medicale şi geluri dezinfectante, în plină epidemie de coronavirus, şi-a exprimat miercuri satisfacţia Uniunea italiană a consumatorilor, relatează AFP, preluată de Agerpres.

"Super ştire! Este o ruşine naţională să speculezi pe pielea italienilor", a comentat într-un comunicat preşedintele Uniunii naţionale a consumatorilor UNC, Massimiliano Dona.

"Problema nu este numai preţul astronomic al produselor, ci şi vânzarea de măşti neconforme, care nu au avut nicio eficienţă, inclusiv când au fost folosite de persoane infectate cu coronavirus", a subliniat el.

În contextul epidemiei de coronavirus, italienii s-au grăbit să cumpere măşti de protecţie şi geluri dezinfectante, provocând o penurie în farmacii şi în numeroase supermarketuri din nordul ţării. În acelaşi timp, escrocii au încercat să profite de situaţie.

Marţi dimineaţă, un internaut a scos la vânzare un flacon de un litru de soluţie anti-bacteriană cu 300 de euro pe eBay. În plus, el cerea nu mai puţin de 240 de euro pentru un dezinfectant pentru copii. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră