Ursula von der Leyen răspunde celor 5 țări europene cu privire la grâul ucrainean

19 Apr 2023
Ursula von der Leyen răspunde celor 5 țări europene cu privire la grâul ucrainean

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a răspuns în această dimineaţă unei scrisori din partea a cinci guverne ale UE cu privire la situaţia exporturilor de produse agricole ucrainene, scrie La Repubblica. 

Preşedintele a subliniat că este necesară o abordare europeană comună pentru a aborda aceste preocupări şi a prezentat trei propuneri pentru a aborda situaţia de pe aceste pieţe .

„În ceea ce privește sprijinul acordat fermierilor afectați de situația actuală de pe aceste piețe, vă veți aminti că am oferit deja un pachet de sprijin de 56,3 milioane EUR pentru fermierii cei mai afectați din Polonia, România și Bulgaria și pregătim acum un al doilea pachet de sprijin financiar de 100 milioane de euro - a spus ea.

În al doilea rând, vom lua măsuri preventive în conformitate cu normele comerciale aplicabile în materie de cereale pentru anumite categorii de cereale. Aceasta se referă în special la grâu, floarea soarelui și rapiță și, în al treilea rând, declanșăm o anchetă asupra altor produse sensibile" .

Comisarul UE pentru comerț, Valdis Dombrovskis, urmează să se întâlnească miercuri cu reprezentanți din Polonia, Slovacia, Ungaria, România, Bulgaria și Ucraina pentru a discuta propunerile.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră