Ursula von der Leyen îl va însoți pe Emmanuel Macron într-o vizită de stat în China: "vrem să angajăm China alături de noi împotriva Rusiei"

25 Mar 2023
Ursula von der Leyen îl va însoți pe Emmanuel Macron într-o vizită de stat în China: "vrem să angajăm China alături de noi împotriva Rusiei"

Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat vineri 24 februarie că va fi însoțit de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în călătoria sa în China la începutul lunii aprilie, scrie Le Figaro.

I-am propus președintelui von der Leyen să mă însoțească într-o parte” a vizitei pentru a prezenta Beijingului o „voce unită (europeană)”, a spus el în timpul unei conferințe de presă la sfârsitul unui summit european de la Bruxelles. Şeful statului francez a amintit că a "căutat să coordoneze să poarte o voce europeană " şi în faţa Rusiei şi a războiului din Ucraina .

Angajam China alături de noi pentru a face presiune asupra Rusiei, a spus Emmanuel Macron

Trebuie să „ încercăm pe cât posibil să angajăm China de partea noastră pentru a face presiuni asupra Rusiei, evident să nu folosim arme chimice și nucleare și (..) să oprim conflictul, să revenim la masa negocierilor și să permitem respectarea dreptului internațional, i.e. integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei”, a spus el.

Ursula von der Leyen urmează să susțină joi la Bruxelles un discurs despre relațiile UE-China. În timpul discuțiilor lor de toamnă pe această temă, liderii europeni și-au arătat preocuparea de a își găsi propriul drum în relațiile cu China, fără a se alinia cu Statele Unite și a se lăsa atrași într-o logică a „confruntării sistematice .

Alte stiri din Externe

Ultima oră