Unul dintre atacatorii kamikaze de la Bruxelles a lucrat în Parlamentul European

07 Apr 2016 | scris de Veronica Micu
Unul dintre atacatorii kamikaze de la Bruxelles a lucrat în Parlamentul European

Potrivit purtătorului de cuvânt al PE, Jaume Duch Guillot, individul a fost angajat, în 2009 și 2010, al unei firme de curăţenie care avea contract cu Parlamentul European.  

"Acum șase și șapte ani, unul dintre autorii atacurilor teroriste de la Bruxelles a lucrat, pentru o perioadă de câte o lună, pentru o firmă de curățenie care avea contract cu Parlamentul European, la acel moment. Ca student, a avut o slujbă la o firmă de curățenie în PE, pe timpul vacanței de vară, timp de câte o lună, în 2009 și 2010", a declarat Guillot, potrivit NBC News.

Guillot nu a spus numele atacatorului, însă o sursă din Poliție a confirmat pentru NBC News că este vorba despre Najim Laachraoui.

Potrivit procurorilor, Laachraoui, cetățean belgian în vârstă de 25 de ani, și-a detonat explozibilul avut asupra sa în atacul de pe aeroportul Zaventem din Bruxelles, fiind, totodată, suspectat că a confecționat vestele pentru autorii kamikaze ai atacurilor din luna noiembrie de la Paris, când 130 de persoane au murit.

Citește și Povestea lui Najim Laachraoui, cel mai căutat terorist din Europa

Alte stiri din Externe

Ultima oră