Universitatea a refuzat să elibereze diplima unei studente pentru o taxă neachitată în valoare de ...1 cent

25 Feb 2022
Universitatea a refuzat să elibereze diplima unei studente pentru o taxă neachitată în valoare de ...1 cent

Când Katie Lane a primit un e-mail de la biroul bursierului Universității de Stat din Washington, pe 3 februarie, în care spunea că există un sold restant în contul ei, a fost extrem de îngrijorată. Reprezentanții universității au anunțat prin intermediuol e-mailului că neplata soldului ar putea duce la „taxe suplimentare generate de întârzierea plății” sau ar putea însemna că universitatea își va reține diploma.

„Am fost extrem de speriată pentru că am crezut că ceva a mers prost cu ajutorul meu financiar, pentru că semestrul tocmai a început cu mai puțin de o lună în urmă”, a declarat Lane, care este în anul 4 la Universitatea de Stat din Washington, pentru Insider. „Așa că eram îngrijorată că ajutorul  financiar pe care l-am primit s-a risipit sau că era un fel de problemă pe care va trebui să o rezolv.”

Dar Lane a spus că a simțit „ușurare amestecată cu enervare” când s-a conectat pentru a vedea cât datorează. Soldul din contul ei era de doar 1 cent. Lane și-a postat reacția pe TikTok, unde videoclipul a primit peste 360.000 de vizualizări.

Lane i-a spus lui Insider că planul ei inițial era să plătească mai târziu restanșa, dar avea de gând să aștepte să vadă dacă universitatea a trimis un e-mail de urmărire. Nu au făcut-o până acum.

„Pot plăti online, dar există o taxă de 3 USD pentru plata cu cardul de debit și prefer să nu plătesc de 300 de ori soldul meu”, a spus ea.

Un purtător de cuvânt al universității a declarat că politica Insider WSU „este de a acorda ca studenții să obțină diplomele pentru care au muncit, indiferent dacă au solduri universitare neplătite”. „Diploma fizică, totuși, poate fi reținută studenților cu solduri neplătite de 5 dolari sau mai mult”, au spus aceștia.

Soldul neplătit de 1 cent care apare în contul lui Lane a fost o eroare, au spus ei, și lucrează pentru a corecta cauza. „Indiferent, nicio diplomă nu ar fi reținută pentru un sold neplătit de 1 cent ca o chestiune de politică universitară”, au spus aceștia.

Universitățile au mai trecut pentru situații similare. În 2017, mai multe universități din Marea Britanie au reținut diplomele studenților din cauza datoriilor neplătite, care includeau taxele de bibliotecă.

Aproximativ 6,6 milioane de studenți din SUA au fost blocați să-și obțină foaia matricolă, uneori din cauza unor facturi de 25 de dolari sau mai puțin, raporta The Hechinger Report în 2021. Povestea a inclus un student care avea o factură neplătită de 2.715,33 dolari de care nu știa de și nu a putut afla motivul pentru care i s-a facturat acea sumă imensă.

Lane a spus lui Insider că a primit mesaje pe TikTok de la mulți oameni care au trecut prin aceeași experiență. Ea a spus că se bucură de toate poveștile în care oamenii au primit cereri pentru sume la fel de mici.

„Am făcut un TikTok pentru că cred că cel mai bun mod de a aborda o astfel de situație este să râzi de ea”, a spus ea. — Pentru că este ridicol.

Alte stiri din Externe

Ultima oră