Un val de atacuri ale maimutelor fără stăpân terorizează un oraș din Japonia: 42 de persoane au fost atacate

25 Iul 2022
Un val de atacuri ale maimutelor fără stăpân terorizează un oraș din Japonia: 42 de persoane au fost atacate

Patruzeci și două de persoane au fost rănite de macaci fără stăpân în orașul Yamaguchi (vestul Japoniei) de la începutul lunii iulie, atacuri la o amploare neobișnuită obligând autoritățile locale să folosească arme hipodermice pentru a le calma, scrie RTL

Macacii sunt larg răspândiți în arhipelagul japonez, unde uneori sunt percepuți ca o pacoste, cotrofând prin case sau jefuind recoltele. Dar este rar ca aceste maimuțe să atace direct oamenii. În Yamaguchi, atât copiii, cât și adulții au fost atacați, zgâriați sau mușcați în ultimele săptămâni.

„Întregul oraș Yamaguchi este înconjurat de munți, așa că nu este neobișnuit să întâlniți maimuțe acolo ”, a declarat luni pentru AFP un angajat municipal. „Dar este rar să vezi atât de multe atacuri într-o perioadă atât de scurtă ”, a fost de acord un angajat al municipalității. „Inițial, doar copiii și femeile au fost atacați. Dar recent au fost vizați și bărbații în vârstă și adulți ” .

Autoritățile locale efectuează patrule încă de la primele atacuri din jurul datei de 8 iulie, dar până acum nu au reușit să captureze niciun macac. Ei nu știu dacă este un grup izolat deosebit de agresiv sau un comportament care a devenit larg răspândit în rândul acestor primate.

Aceste incidente au făcut titluri în mass-media japoneză, citând abundent din locuitorii Yamaguchi care au fost victime. „Am auzit plânsete la parter, așa că m-am repezit acolo. Și acolo am văzut o maimuță care se cățărase pe copilul meu ”, a spus recent un tată pentru cotidianul Mainichi.

Alte stiri din Externe

Ultima oră