Un politician din Germania cere recrutarea a 900.000 de rezerviști pentru un război cu Rusia

02 Iun 2024
Un politician din Germania cere recrutarea a 900.000 de rezerviști pentru un război cu Rusia

Într-un interviu acordat sâmbătă la Funke Mediengruppe, Marie-Agnes Strack-Zimmermann, șefa listei taberei centriste la alegerile europene, a invitat Germania să recruteze 900.000 de rezerviști în cazul unui viitor război cu Rusia, scrie CNews

În fața amenințării ruse, Marie-Agnès Strack-Zimmermann, expert în apărare pentru Partidul Liberal Democrat (FDP), cere activarea a 900.000 de rezerviști în Germania . „Putin își pregătește poporul pentru război și îl poziționează împotriva Occidentului. Trebuie deci să devenim capabili să ne apărăm cât mai repede posibil”, a declarat sâmbătă președinta comisiei de apărare a Parlamentului (Bundestag) ziarelor grupului Funke Mediengruppe.

„Rusia produce doar arme. Manualele școlare sunt tipărite și prezintă Germania ca pe un agresor. Copiii din școala primară sunt instruiți în folosirea armelor. Totul este înfricoșător”, a spus Strack-Zimmermann.

Deputatul, al cărui partid este un puternic susținător al creșterii bugetului apărării , a cerut „activarea celor aproximativ 900.000 de rezerviști pe care îi avem în Germania”. Acestia ar trebui să fie înregistratimai întâi. Bundeswehr (armata germană) nu a înregistrat soldați care au părăsit serviciul activ de zeci de ani. „Dacă am putea recruta jumătate dintre ei ca rezerviști cu expertiza corespunzătoare, ar fi o sumă incredibilă de bani.”

Atacul rus asupra noastră a început deja

În urmă cu câteva săptămâni, președintele asociației rezerviștilor, Patrick Sensburg, a sugerat și el ca starea de sănătate și disponibilitatea tuturor foștilor membri ai Bundeswehr să fie înregistrate în mod sistematic pentru a afla sistematic adecvarea pentru rezerviștii detașați.

Rezerviștii sunt toți foști militari și soldați cu vechime în Bundeswehr. Cu toate acestea, aceasta nu include foștii soldați ai Armatei Populare RDG care nu au servit niciodată în Bundeswehr după încheierea acesteia.

Critic la adresa Rusiei, Marie-Agnes Strack-Zimmermann este unul dintre cei trei șefi de listă ai grupului centrist Renew, alături de franțuzoaica Valérie Hayer  și italianul Sandro Gozi. „Atacul rus împotriva noastră a început deja”, a deplâns ea, referindu-se la atacuri cibernetice, spionaj și mișcări de evadare lansate în mod deliberat. „Trebuie să fim clari că războiul din Ucraina ne afectează direct. Dacă Vladimir Putin reușește, își va continua raidurile. Și când Putin va simți că este momentul potrivit, va ataca și țările baltice”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră