Un consilier al guvernului israelian a declarat că spitalul Al-Shifa este o „țintă legitimă”

04 Noi 2023
Un consilier al guvernului israelian a declarat că spitalul Al-Shifa este o „țintă legitimă”

Mark Regev, fost ambasador al Israelului la Londra și în prezent consilier al premierului Benjamin Netanyahu, a declarat pentru Channel 4 că Israelul crede că Hamas și-a „stabilit comanda și controlul” sub spital, scrie The Guardian

Israelul a susținut anterior că Hamas folosește civili ca scuturi umane în Gaza, plasând părți din sistemul său de tuneluri militare și rețeaua de comandă sub obiecte civile, inclusiv spitalul Dar al-Shifa din orașul Gaza.

Regev vorbea după ce forțele israeliene au atacat o ambulanță de la spitalul al-Shifa despre care a susținut că „a fost identificată de forțe ca fiind folosită de o celulă teroristă Hamas”.

Ministerul Sănătății din Gaza a declarat că Israelul a vizat „un convoi care transporta persoane rănite în vehicule de ambulanță” care părăsea spitalul al-Shifa din orașul Gaza. Se spune că atacul a ucis 15 persoane și a rănit alte 60.

Chiar dacă Hamas folosea ambulanța pentru a comite acte dăunătoare, este posibil ca atacul Israelului să nu fi fost neapărat legitim în conformitate cu legile războiului, a declarat Brian Finucane , consilier principal al programului SUA la International Crisis Group, pentru Washington Post.

Având în vedere prejudiciul aparent civil cauzat de lovitura adiacentă spitalului al-Shifa, acest atac ridică semne de întrebare serioase cu privire la respectarea legii războiului, inclusiv, dar fără a se limita la modul în care IDF evaluează daune excesive aduse civililor atunci când lovesc ținte pe care le consideră legale. .

Alte stiri din Externe

Ultima oră