Armata israeliană susține că au efectuat atacuri aeriene asupra unei ambulanțe folosite de Hamas în nordul Gazei

03 Noi 2023
Armata israeliană susține că au efectuat atacuri aeriene asupra unei ambulanțe folosite de Hamas în nordul Gazei

Forțele de Apărare Israelului spun că au efectuat un atac aerian asupra unei ambulanțe în nordul Fâșiei Gaza, pe care a identificat-o ca fiind folosită de o celulă Hamas, în apropierea unei zone de luptă, scrie The Guardian

„O serie de teroriști Hamas au fost uciși în lovitură”, spune IDF, adăugând că va publica mai multe informații în curând.

„Avem informații care demonstrează că metoda de operare a Hamas este de a transfera agenți teroriști și arme în ambulanțe”, spune IDF.

„Subliniem că această zonă este o zonă de luptă. Civilii din zonă sunt chemați în mod repetat să evacueze spre sud pentru propria lor siguranță”, se adaugă într-un comunicat.

Societatea Semilunii Roșii din Palestina (PRCS) a susținut anterior că forțele israeliene au lansat un atac aerian asupra unui grup de vehicule de ambulanță, dintre care unul aparținea PRCS.

Un purtător de cuvânt al PRCS, Mohamed Abu Musbah, a declarat pentru Al Jazeera că intrarea în spitalul al-Shifa este „extrem de aglomerată”. Curtea din față de lângă intrarea în spital este „plină de civili”, a spus el.

El a declarat pentru presa că șoferul de ambulanță și un membru al personalului PRCS care escorta răniții au „supraviețuit”, dar că unul dintre ei a suferit răni de schije la picior.

In interiorul vehiculului se afla o pacientă care acum este în „stare gravă și a fost dusă înapoi în spitalul al-Shifa”, a adăugat el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră