Un Boeing 737 Max 8 a căzut în gol peste 7.000 de metri: 17 oameni au ajuns la spital - video

25 Iun 2024
Un Boeing 737 Max 8 a căzut în gol peste 7.000 de metri: 17 oameni au ajuns la spital - video

O cursă Korean Air cu destinația Taiwan a trebuit să revină pe aeroportul de pe care decolase după ce la bord a fost detectată o defecțiune la sistemul de presurizare al aeronavei. Datele indică faptul că aeronava a coborât peste 7,6 km într-o perioada de circa cinci minute, la scurt timp după decolare, informează Business Insider.

Avionul Boeing 737 Max 8 a decolat de pe Aeroportul Internațional Incheon sâmbătă la ora locală 16:45. În timp ce survola insula O defecțiune la sistemul de presurizare a fost detectată în timp ce avionul survola insula Jeju din sudul peninsulei coreene.

Potrivit datelor furnizate de FlightRadar24, la aproximativ jumătate de oră după decolare, avionul a început să coboare brusc, altitudinea sa de zbor scăzând cu 7,62 de km în cinci minute.

Procedura este una standard, aplicată în momentul în care sunt detectate probleme la sistemul de presurizare pentru a evita rănirea pasagerilor și a echipajului.

Videoclipurile de pe rețelele sociale arată avionul tremurând și măștile de oxigen atârnând din tavan.

Agenția de știri Yonhap, citând informațiile furnizate de ministerul Teritoriului, Infrastructurii și Transporturilor din Coreea de Sid, a raportat că 15 pasageri au suferit de hiperventilație și de dureri de timpan. Purtătorul de cuvânt a declarat că 17 pasageri au fost evaluați la unități medicale și au fost externați fără răni grave.

Aeronava are puțin sub cinci ani  de exploatare și a fost livrată Korean Air în iulie 2022.

”Angajamentul nostru față de siguranța și bunăstarea pasagerilor și echipajului nostru rămâne neschimbat. Ne cerem scuze tuturor celor afectați de acest incident”, a declarat purtătorul de cuvânt.

O săptămână de haos aviatic

Incidentul  Korean Air vine la o săptămână în care mai multe avioane au fost nevoite să aterizeze de urgență din diverse motive.

Joi, un avion Malaysia Airlines a fost nevoit să facă cale întoarsă și să se întoarcă la Hyderabad, în India. O înregistrare video a arătat motorul acestuia în flăcări, cu scântei zburând în spatele său.

De asemenea, joi, un zbor United Airlines din Connecticut către Colorado a fost întrerupt după ce o bucată din capacul motorului a căzut în timpul decolării.

Avioanele Boeing au fost, de asemenea, afectate de probleme în ultimele luni. În ianuarie, un dop de ușă s-a desprins de pe un avion Boeing 737 Max 9 Alaska Airlines la peste 4 mii de metri, provocând o gaură în avion.

De atunci, mai mulți denunțători de la Boeing au prezentat mărturii explozive, susținând că societatea a făcut economii în ceea ce privește controlul calității.

În ultima perioadă au existat și alte cazuri în care avioanele comerciale s-au confruntat cu scăderi bruște ale altitudinii de croazieră care au provocat răniri.

În mai, un avion Boeing 777-300ER al companiei Singapore Airlines s-a confruntat cu turbulențe atât de puternice încât avionul a coborât peste 50 de metri în patru secunde.

Zborul de la Londra la Singapore se afla la o altitudine de aproximativ 11 mii de metri deasupra Myanmarului când a fost împins în sus și în jos rapid timp de 62 de secunde, ceea ce a dus la un deces și peste 100 de răniți.

@garygaryocp

Korean Airlines KE-189 flying from Seoul to Taiwan... 13 passengers were sent to the hospital due to the incident... Passenger thought that it will be her last day on Earth...

♬ original sound - Gary

Alte stiri din Externe

Ultima oră