Uimirea unui cimpanzeu care descoperă cerul pentru prima dată după ce a petrecut 28 de ani într-un laborator

30 Iun 2023
Uimirea unui cimpanzeu care descoperă cerul pentru prima dată după ce a petrecut 28 de ani într-un laborator

După decenii petrecute într-un laborator american, cimpanzeul numit „Vanilla” a fost mutat în sanctuarul "Salvați Cimpanzeii" din Florida, scrie BFMTV

O reacție emoționantă și ciudat de umană. După o viață petrecută în captivitate într-un laborator farmaceutic american, cimpanzeul Vanilla a descoperit frumusețea cerului. O experiență care a „uimit-o".

Aceste imagini au fost distribuite prin intermediul rețelelor sociale pe 28 iunie de către Sanctuarul de primate "Save the Chimps" din Florida. O instituție care „oferă îngrijire pe tot parcursul vieții cimpanzeilor salvați din laboratoarele de cercetare, comerțul cu animale de companie și industria divertismentului”, așa cum se arată pe site-ul său .

Vanilia nu face excepție. Cimpanzeul în vârstă de 29 de ani și-a petrecut viața într-o cușcă la laboratorul de cercetare farmaceutică din Tuxedo, New York. De la naștere, a fost separată de mama ei și folosită pentru testare, posibil pentru HIV. De atunci, locul a fost închis.

„A fost un laborator oribil, criticat de activiștii pentru drepturile animalelor timp de zeci de ani”, a declarat Dan Mathews, îngrijitorul sanctuarului, pentru New York Post .

O viață în fața televizorului

Prin urmare, femela nu văzuse niciodată cerul în toată existența ei. „Cimpanzeii de acolo se uitau la televizor și nu au văzut niciodată lumina zilei”, spune Dan Mathews. Prin urmare, echipele din sanctuar nu erau sigure că animalul va reacționa bine la eliberarea lui în plină zi.

După o perioadă de carantină, a fost scoasă afară, cu o oarecare graba. „Dwight, masculul alfa care domină cimpanzeii, a invitat-o ​​afară cu brațele deschise”, explică antrenorul.

În timp ce reacția Vanillei ni se pare foarte umană, sanctuarul subliniază că ADN-ul cimpanzeului și cel uman sunt 98,8% similare.

Alte stiri din Externe

Ultima oră