UE oferă 30 de milioane de euro pentru achiziționarea de becuri LED pentru Ucraina, spune Ursula von der Leyen la conferința de la Paris

13 Dec 2022
UE oferă 30 de milioane de euro pentru achiziționarea de becuri LED pentru Ucraina, spune Ursula von der Leyen la conferința de la Paris

Comisia Europeană va finanța achiziția a 30 de milioane de becuri LED în beneficiul Ucrainei, pentru a ajuta țara aflată în război să-și reducă consumul de energie, a anunțat marți președintele său, Ursula von der Leyen, scrie Le Monde.

Becurile LED „sunt cu 88% mai eficiente decât becurile de generație mai veche (...). Ar putea economisi până la 1 gigawatt de electricitate, ceea ce echivalează cu producția anuală a unei centrale nucleare ”, a subliniat ea la conferința pentru  ajutorul Ucrainei, organizată la Paris.

„Comisia Europeană, așadar, va mobiliza 30 de milioane de euro, ceea ce va permite achiziționarea a aproximativ 30 de milioane de becuri LED. Alții ni se pot alătura în propunerea noastră. Acest lucru ne va permite să aducem lumină în orele întunecate ale Ucrainei” , ale cărei infrastructuri energetice sunt vizate de ruși, a concluzionat doamna Von der Leyen.

Franța va sprijini această inițiativă în valoare de 5 milioane de euro, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe francez. Aceste 5 milioane fac parte din cele 76,5 milioane de euro suplimentare pe care Emmanuel Macron le anunțase anterior pentru a ajuta Ucraina să treacă peste iarna de la începutul lui 2023.

Alte stiri din Externe

Ultima oră