Ursula Von der Leyen: „Acum Europa face și mai mult pentru a ajuta Ucraina în timpul iernii”

13 Dec 2022
Ursula Von der Leyen: „Acum Europa face și mai mult pentru a ajuta Ucraina în timpul iernii”

 „Acum, Europa oferă și mai mult sprijin pentru a ajuta Ucraina să treacă peste iarnă” a scris într-un tweet președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, după ce a vorbit la conferința numită "Solidaritate cu poporul ucrainean” care se desfașoară la Paris, scrie La Repubblica

"Uniunea Europeană lucrează pentru a crește cantitatea de energie electrică pe care o putem schimba între Ucraina și Moldova și restul Europei. Acest lucru este vital pentru că trebuie să menținem rețeaua Ucrainei în funcțiune în ciuda bombelor rusești", a spus ea în intervenția sa.

Emmanuel Macron a demarat marţi dimineaţă la Paris această conferinţă internaţională menită să răspundă nevoilor pe termen scurt ale Ucrainei, care se confruntă acum cu rigorile iernii după zece luni de război cu Rusia.

"În termen imediat, urgența constă în sprijinirea capacității de rezistență a poporului ucrainean. Este pentru a permite Ucrainei să treacă prin această iarnă (...) că am vrut să organizăm această conferință împreună", a declarat președintele francez la deschiderea acestei întâlniri numită „Solidaritate cu poporul ucrainean”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră