Ucraina vrea să găsească o soluție pentru a continua să folosească Starlink

15 Oct 2022
Ucraina vrea să găsească o soluție pentru a continua să folosească Starlink

Elon Musk a amenințat vineri că nu va mai finanța rețeaua de internet Starlink din Ucraina, crucială pentru guvern și armată încă de la începutul războiului si a facut un apel către autoritățile americane să preia finanțarea operațiunii. Ca răspuns, Ucraina a spus că va găsi o modalitate de a menține Starlink să funcționeze, scrie Le Monde.

"Sa fim cinstiti. Orice am crede, Elon Musk ne-a ajutat să supraviețuim celor mai critice momente ale războiului ”, a comentat, pe Twitter, Mykhaïlo Podoliak, consilier al președinției ucrainene, după ce miliardarul a amenințat că nu va mai finanța rețeaua de internet Starlink din Ucraina, o rețea crucială pentru guvern și armată încă de la începutul războiului.

„Companiile au dreptul să aibă propria strategie ”, a adăugat Podoliak. „Vom găsi o soluție pentru ca Starlink să continue să funcționeze. Sperăm că compania asigură o conexiune stabilă până la finalizarea negocierilor. »

Acest mesaj al lui Elon Musk este un apel către autoritățile americane pentru ca Washingtonul să preia finanțarea operațiunii.

O purtătoare de cuvânt a Pentagonului a confirmat pentru AFP că Ministerul Apărării a primit o scrisoare de la SpaceX „despre finanțarea Starlink (…) în Ucraina. Păstrăm legătura cu SpaceX cu privire la aceasta și alte chestiuni"

Pentagonul a clarificat că există alternative posibile la Starlink în ceea ce privește rețeaua de satelit, adăugând totodată că guvernul SUA nu intenționează să-și „arate cărțile” pe acest subiect chiar acum.

Alte stiri din Externe

Ultima oră