Ucraina va fi prezentă la Forumul Economic de la Davos în ianuarie

28 Dec 2022
Ucraina va fi prezentă la Forumul Economic de la Davos în ianuarie

Ucraina se pregătește să participe la Forumul Economic Mondial de la Davos. În fiecare an, acest forum, desfășurat anul acesta în perioada 16-20 ianuarie, reunește lideri din guvern, afaceri și societatea civilă pentru a discuta despre situația globală și prioritățile pentru anul viitor, scrie Bloomberg

Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a declarat că guvernul său se pregătește să participe la Forumul Economic Mondial de la Davos luna viitoare și că a vorbit din nou cu directorul executiv al BlackRock Inc., Larry Fink, despre efortul de reconstrucție postbelică.

„Specialiștii acestei companii ajută deja Ucraina să structureze fondul pentru reconstrucția statului nostru”, a spus Zelensky, care a avut un apel video cu Fink în septembrie, în discursul său de seară adresat națiunii. El nu a spus dacă va participa la WEF din 16-20 ianuarie în persoană sau dacă va participa virtual.

Zelensky a mai spus că a vorbit cu premierul italian Giorgia Meloni și a ridicat perspectiva ca Italia să contribuie la întărirea apărării aeriene a Ucrainei.

Alte stiri din Externe

Ultima oră