Ucraina salută „victoria umanismului” după ce Fundația Nobel și-a retras invitația adresată ambasadorului rus

03 Sep 2023
Ucraina salută „victoria umanismului” după ce Fundația Nobel și-a retras invitația adresată ambasadorului rus

La câteva ore după ce a denunțat alegerea Fundației Nobel de a reinvita ambasadorii ruși și belarusi la ceremonia de decernare a premiilor din acest an de la Stockholm, Ucraina a salutat revenirea fundației asupra deciziei, scrie Le Monde.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Oleg Nikolenko, a descris „o victorie a umanismului” :„Le mulțumim tuturor celor care au cerut restabilirea justiției”, a adăugat el pe Facebook .

Ucrainenii nu sunt singurii care se bucură de această schimbare. Belarusa Svetlana Tsikhanovskaya a lăudat „un semnal clar de solidaritate cu popoarele belarus și ucrainean”.

„Așa vă demonstrați angajamentul față de principiile și valorile Nobel”, a declarat ea pentru agenția de presă americană Associated Press.

Prim-ministrul suedez Ulf Kristersson a salutat, de asemenea, schimbarea Fundației Nobel. Pe X (fostul Twitter) , el a amintit că „numeroasele și puternicele reacții arată că toată Suedia stă fără echivoc alături de Ucraina împotriva teribilului război de agresiune purtat de Rusia”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră