Ucraina: Herson va fi „eliberat definitiv” până în septembrie, spune un oficial local

25 Iul 2022
Ucraina: Herson va fi „eliberat definitiv” până în septembrie, spune un oficial local

Regiunea, ocupată din 24 februarie, este încă subiectul bombardamentelor și exploziilor și situația sa este considerată îngrijorătoare de Kiev, scrie Le Figaro.

Regiunea Herson din sudul Ucrainei va fi „eliberată definitiv ” de forțele ruse până în septembrie, a declarat duminică un oficial local. 

Putem spune că regiunea Herson va fi eliberată definitiv până în septembrie și toate planurile ocupanților vor eșua”, a declarat într-un interviu consilierul șefului administrației militare regionale Kherson loial Kievului, Serghei Khlan la televiziunea ucraineană.

Armata ucraineană a început în ultimele săptămâni să recâștige teren în această regiune, ajutată de livrările de arme occidentale. Putem vorbi despre o întoarcere pe teren. În timpul operațiunilor recente, forțele armate ucrainene au fost cele care au avut avantajul ”, a asigurat Sergiy Khlan. 

Armata noastră avansează sincer, trecem de la o fază defensivă la o contraofensivă ”.

Potrivit lui Serghei Khlan, loviturile ucrainene care vizează două poduri strategice, precum și cele de pe depozitele de muniții și posturile de comandă rusești au servit la pregătirea terenului pentru ofensiva terestră în curs. El a adăugat că forțele ruse de ocupație nu au putut continua cu repararea podului Antonivka și, prin urmare, s-au confruntat cu dificultăți în a transporta arme grele la Herson.

Rușii au preluat controlul asupra orașului principal al regiunii, Herson, pe 3 martie. Atunci a fost primul oraș important care a cedat ofensivei Moscovei de la începutul invaziei ruse a Ucrainei pe 24 februarie. Esențială pentru agricultura ucraineană, regiunea se învecinează cu peninsula Crimeea, anexată de Moscova în 2014.

Alte stiri din Externe

Ultima oră