Ucraina folosește recunoașterea facială a cadavrelor soldaților ruși pentru a le dezvălui decesele prietenilor lor

23 Mar 2022
Ucraina folosește recunoașterea facială a cadavrelor soldaților ruși pentru a le dezvălui decesele prietenilor lor

Ucraina a decis să se doteze cu „un sistem automat de apeluri către Rusia”, folosind recunoașterea facială pentru a le dezvălui rușilor amploarea pierderilor lor militare, a anunțat miercuri vicepremierul ucrainean Mykhailo Fedorov, scrie radiodifuziunea belgiana RTBF.

„Astăzi, folosim inteligența artificială pentru a căuta pe rețelele de socializare profiluri ale soldaților ruși pe baza (imaginilor) cadavrelor lor, pentru a raporta decesele acestora prietenilor și rudelor”, a explicat Mykhaïlo Fedorov pe Facebook.

 

Obiectivul: a risipi mitul unei „operațiuni speciale” în care „niciun recrut nu ia parte” și în care „nimeni nu moare”.

„Inființăm un sistem de apeluri automate către Rusia pentru a spune adevărul despre asasinii ruși”, a adăugat el. „Am început să facem lucruri pe care nici măcar nu le puteam imagina acum o lună”.

Scopul, a explicat vicepremierul, este „acela de a „risipi mitul unei „operațiuni speciale” la care „nu ia parte niciun recrut” și în care „nimeni nu moare””.

Rusia a numit oficial invazia din 24 februarie o „operație militară specială”. Folosirea cuvântului „război” în această țară pentru a descrie această intervenție este pasibilă de urmărire penală.

Moscova, pe 9 martie, a recunoscut pentru prima dată prezența recruților în Ucraina și a recunoscut că unii dintre aceștia au fost luați prizonieri, după ce a susținut că acolo luptau doar soldați profesioniști.

Recruți și rezerviști
Președintele Vladimir Putin a asigurat în acest sens, înainte de această dată, că nu va trimite recruți sau rezerviști în Ucraina, spunând că doar „profesioniștii” aveau misiunea de a îndeplini „obiectivele stabilite”.

Încă din primele zile ale atacului asupra Ucrainei, mass-media și ONG-urile au raportat că tineri ruși suficient de mari pentru a-și face serviciul militar participau la operațiuni militare.

În plus, pe rețelele de socializare s-au înmulțit apelurile de la mame fără vești despre fiii lor trimiși în Ucraina.

Alte stiri din Externe

Ultima oră