Ucraina: decizia privind contraofensiva va fi luată în ultimul moment și nu va fi afectată de scurgerea de documente secrete

11 Apr 2023
Ucraina: decizia privind contraofensiva va fi luată în ultimul moment și nu va fi afectată de scurgerea de documente secrete

Decizia privind modalitățile contraofensivei ucrainene va fi luată „în ultimul moment” iar scurgerea de documente confidențiale de la Pentagon nu va afecta operațiunea întrucât toate informațiile despre planurile militare sunt secretizate, a spus secretarul Consiliului Național pentru Securitate și Apărare al Ucrainei, Oleksii Danilov, într-un interviu pentru ziarul german Tagesschau.

Ucraina și-a schimbat deja unele dintre planurile militare din cauza scurgerii, a declarat o sursă apropiată președintelui ucrainean, citată de CNN. Secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Oleksiy Danilov, își exprimă îndoielile cu privire la credibilitatea acestor informații. Într-un interviu exclusiv pentru ARD, Danilow spune:

Nu știu cu cine a vorbit CNN. În orice caz, pot spune că numărul de oameni care știu despre planurile noastre pe teritoriul nostru este extrem de limitat. Și nu cred că avertizorul care a luat legătura cu CNN a avut vreo legătură cu asta.

„Serviciile secrete trebuie să fie mai vigilente”

Potrivit lui Danilov, Ucraina este în contact permanent cu aliații săi cheie, precum SUA, Marea Britanie, Germania și Polonia, dar: „Datele pentru efectuarea anumitor operațiuni, dimensiunea unităților, cine este implicat și în ce direcție - Aceste Informații sunt extrem de secrete. Dacă cineva crede că le are, îl felicit. Dar nu știu de unde le-ar fi putut obține."

Danilov este în mod clar neimpresionat de publicarea a numeroase documente secrete. Unele dintre informațiile care pot fi găsite acolo nu erau deloc secrete. „O puteți găsi în surse disponibile public. În ceea ce privește cealaltă informație – dacă într-adevăr a fost clasificată – agențiile din Statele Unite și Marea Britanie vor ști exact de unde provine. Și de ce a apărut chiar acum.”

Decizie la ofensivă „în ultimul moment”

Într-un interviu cu corespondentul ARD Vassili Golod, Danilov s-a adresat direct partenerilor săi occidentali: „Serviciile secrete trebuie să fie mai vigilente când vine vorba de documente secrete”.

Secretarul Consiliului de Securitate al Ucrainei a subliniat că statul major al comandantului-șef va decide în ultimul moment începerea contraofensivei planificate. 

"Dacă cineva crede că avem o singură opțiune, atunci aceasta nu este realitatea. Nici măcar trei opțiuni nu ar fi prea mult", a spus Danilov.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră