Ucraina are capacitatea de a-și continua ofensiva în ciuda pierderilor, spun oficialii americani

16 Iun 2023
Ucraina are capacitatea de a-și continua ofensiva în ciuda pierderilor, spun oficialii americani

Potrivit lui Lloyd Austin, secretarul american al Apărării, în ciuda pierderilor inițiale, Ucraina are încă suficientă capacitate și putere de foc pentru a-și desfășura contraofensiva, scrie Le Monde.

„Este un război. Deci știm că vor fi pagube de ambele părți ”, a spus el în timpul unei conferințe de presă după o întâlnire a membrilor grupului de contact pentru Ucraina. Cu această ocazie, Oleksii Reznikov și comandanții militari ucraineni au informat țările aliate și partenerii lor cu privire la situația de pe teren și au subliniat nevoile lor militare.

Președintele rus Vladimir Putin a susținut că forțele sale resping ofensiva și că pierderile ucrainene au fost „catastrofale” . Moscova și-a revendicat responsabilitatea pentru tancurile germane Leopard și pentru tancurile americane Bradley furnizate forțelor ucrainene. „Cred că rușii ne-au arătat aceleași cinci vehicule de aproximativ o mie de ori din zece unghiuri diferite ”, a glumit americanul Lloyd Austin. „Ucrainenii au încă o mare capacitate de luptă, o mare putere de luptă ”, a spus el. Domnul Austin a insistat asupra capacității ucrainenilor de a „recupera și repara echipamentele deteriorate” .„Războiul este imprevizibil și vom continua să oferim Ucrainei ceea ce are nevoie pentru a reuși ”, a spus el. „Ofensiva este la început. Luptele sunt foarte violente și este probabil să dureze mult timp ”, a avertizat generalul Mark Milley, șeful de stat major al armatelor Statelor Unite.

Potrivit site-ului de specialitate Oryx , care enumeră aceste pierderi din fotografii sau videoclipuri realizate pe câmpul de luptă, Kievul a pierdut 4 tancuri germane Leopard livrate recent, 2 tancuri de recunoaștere franceze AMX-10 RC FR și peste 70 de tancuri trimise de Occident.

„Avem nevoie de vehicule blindate, arme antitanc și muniție pentru a ne proteja teritoriul și a ajuta rușii să-și găsească drumul spre casă ”, a spus ministrul ucrainean într-un tweet. Statele Unite au anunțat furnizarea de materiale, vehicule blindate și muniție pentru 325 de milioane de dolari. Contribuții au anunțat și Germania, Regatul Unit, Polonia, Canada, Danemarca, Olanda, Norvegia și Italia.

Reznikov a salutat aceste angajamente și a salutat „știrea importantă” a „coaliției” formată din Danemarca și Țările de Jos pentru a antrena piloți ucraineni pe avioanele de luptă americane F-16. Antrenamentele urmează să înceapă în această vară, dar „vor dura”, a insistat Lloyd Austin. „Este prematur să anunțăm datele pentru furnizarea de avioane ”, a spus generalul Milley.

Alte stiri din Externe

Ultima oră