Ucraina a fost nevoită să schimbe planurile militare din cauza scurgerii documentelor Pentagonului

10 Apr 2023
Ucraina a fost nevoită să schimbe planurile militare din cauza scurgerii documentelor Pentagonului

Ucraina a fost nevoită să-și modifice unele dintre planurile militare după scurgerea unor documente clasificate de la Pentagon, a declarat pentru CNN o sursă apropiată președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky, în timp ce oficialii americani se straduiesc în a evalua pagubele, scrie CNN

CNN a analizat 53 de documente scurse, toate par să fi fost produse între mijlocul lunii februarie și începutul lunii martie.

Un document dezvăluie că SUA îl spionează pe Zelensky. Acest lucru nu este surprinzător, a spus sursa apropiată Președintelui, dar oficialii ucraineni sunt profund frustrați de scurgere.

Raportul serviciilor de informații americane, care provine din serviciile de informații de semnal, spune că Zelensky la sfârșitul lunii februarie „a sugerat lovitură de locații de desfășurare a Rusiei în regiunea Rostov din Rusia” folosind vehicule aeriene fără pilot, deoarece Ucraina nu are arme cu rază lungă de acțiune capabile să ajungă departe.

Informațiile privind semnalele includ comunicațiile interceptate și sunt definite în linii mari de Agenția Națională de Securitate ca „informații derivate din semnale electronice și sisteme utilizate de ținte străine, cum ar fi sisteme de comunicații, radare și sisteme de arme”.

Serviciile de informații ar putea explica comentariile publice ale SUA despre faptul că nu dorește să ofere Ucrainei sisteme de rachete cu rază lungă de acțiune din cauza temerilor că Kievul le va folosi pentru a lovi în interiorul Rusiei. Dar Ucraina s-a angajat să nu folosească armele furnizate de SUA pentru a face acest lucru.

Mykhailo Podolyak, consilierul șefului Oficiului Președintelui Ucrainei, a declarat vineri pe canalul său Telegram că consideră că documentele care au fost difuzate sunt neautentice, nu au „nimic de-a face cu planurile reale ale Ucrainei” și sunt bazată pe „o mare cantitate de informații fictive” difuzate de Rusia.

Alte stiri din Externe

Ultima oră