Twitter a schimbat eticheta postului canadian CBC în „69% finanțat de guvern” după plângerile lui Trudeau

18 Apr 2023
Twitter a schimbat eticheta postului canadian CBC în „69% finanțat de guvern” după plângerile lui Trudeau

Elon Musk a schimbat eticheta Twitter a Canadian Broadcasting Corporation la „69% mass-media finanțată de guvern”, spunând că postul se descrie ca „sub 70% finanțată de guvern”, scrie Business Insider

Elon Musk a schimbat eticheta de Twitter a Canadian Broadcasting Corp (CBC) cu „69% mass-media finanțată de guvern”, susținând că compania media a spus că mai puțin de 70% din fondurile sale provin de la guvernul canadian.

„Canadian Broadcasting Corp a spus că sunt „mai puțin de 70% finanțate de guvern”, așa că am corectat eticheta”, a scris Musk pe Twitter luni seară.

Schimbarea s-a reflectat pe contul de Twitter al CBC dar nu și pe conturile sale pentru diviziile de știri și radio. 

Eticheta Twitter a fost schimbată de mai multe ori în ultimele două zile.

Înainte de schimbarea „69%” de luni, Twitter a fost etichetată inițial drept „media finanțată de guvern” duminică.

Câteva alte organizații de știri, cum ar fi National Public Radio și Public Broadcasting Service, au fost etichetate în ultimele săptămâni cu aceeași etichetă.

Politica Twitter  definește mass-media finanțată de guvern ca instituții care primesc bani de la guverne și „pot avea diferite grade de implicare a guvernului în ceea ce privește conținutul editorial”.

Contestând eticheta duminică, CBC a spus că, deși primește fonduri publice, jurnalismul său este independent de controlul guvernului.

Jurnalismul nostru este imparțial și independent. A sugera altfel este neadevărat", a scris radiodifuzorul într-un tweet, spunând că întrerupe utilizarea Twitter.

Prim ministrul Trudeau, supărat de etichetare, a încercat să dea vina pe liderul conservator canadian Pierre Poilievre, pentru etichetă. Trudeau a susținut că CBC este o „organizație media independentă” deși în 2020-2021, CBC a primit aproape 1,4 miliarde de dolari.

Musk, totuși, a insistat. Luni, a văzut un thread pe Twitter care evidențiază rapoartele fiscale ale CBC și a spus că rapoartele arată că CBC primește 70% din finanțarea sa de la guvernul federal. In plus, a reapărut și un tweet din 2017 în care CBC discuta sursele sale de venituri.

Musk a răspuns subiectului, gândindu-se dacă CBC ar trebui să fie etichetat drept „70% finanțat de guvern”. „Încerc doar să fiu precis”, a scris miliardarul.

Eticheta Twitter a CBC a fost schimbată în acea seară pentru a afișa „70% mass-media finanțată de guvern”, dar apoi a fost modificată din nou pentru a afișa „69%”, a raportat Reuters.

Musk postează în mod obișnuit meme și tweet-uri despre numerele „69”, uneori folosite pentru a face aluzie la o poziție sexuală, și „420”, asociate colocvial cu consumul de canabis.

La fel ca CBC, unele posturi care au fost etichetate drept „finanțate de guvern” au părăsit Twitter în semn de protest, spunând că caracterizarea le compară în mod incorect cu organizațiile media controlate de stat din alte țări.

Alte stiri din Externe

Ultima oră