"Trimite facturile de energie la Moscova!": răspunsul Ursulei von der Leyen la interpelarea unei eurodeputate despre prețul energiei

14 Sep 2022
"Trimite facturile de energie la Moscova!": răspunsul Ursulei von der Leyen la interpelarea unei eurodeputate despre prețul energiei

Europarlamentarul francez Manon Aubry i-a arătat facturile la energie  președintelui Comisiei Europene care a replicat că adevăratul responsabil pentru majorări a fost Vladimir Putin, scrie BFMTV.

"Pardon? Asta este tot ce ai de spus milioanelor de cetățeni care nu mai pot să-și plătească facturile și să încheie luna?" a răspuns europarlamentarul pe twitter

Europarlamentarul Manon Aubry i-a arătat președintelui Comisiei Europene, miercuri, la Strasbourg, facturile de energie de la persoane aflate în dificultate.

Știi ce? Trimite-le la Moscova!”, a replicat Ursula von der Leyen.

În cadrul dezbaterii care a urmat discursului anual despre starea Uniunii rostit de șeful executivului european, europarlamentarul de stânga a vorbit tînând în mâna câteva facturi transmise de cetățeni.

"Aceea a lui Gilles, care a văzut cum prețul energiei electrice crește cu 113 de euro pe lună și (...) nu este sigur că se va putea încălzi în această iarnă, cea a lui Grégoire: 2300 de euro factură la gaz în abia 6 luni, cea a Brigittei care se întreabă dacă va trebui să nu mai mănânce sau să se mai încalzească în această iarnă“, a detaliat ea."

„Sunt milioane ca ei, care nu mai pot face față creșterii uluitoare a prețurilor care nu se limitează la sectorul energetic”, a continuat ea. Această criză nu este doar rezultatul teribilului război din Ucraina și al șantajului odios al lui Vladimir Putin, ci este și produsul unui sistem economic ale cărui defecte sunteți acum nevoiți să le recunoașteți, a acuzat ea.

Câteva clipe mai târziu, vorbind din nou cu deputații europeni, Ursula von der Leyen a contraatacat.

"Doamnă Aubry, facturile pe care ni le-ați arătat, da, sunt „insuportabile”, e adevărat. Dar știți ce? Trimiteți acele facturi la Moscova, acolo este responsabilul", a spus Ursula, care a prezentat propuneri pentru a opri explozia prețurilor la gaz și energie electrică, inclusiv reducerea „superprofiturilor” grupurilor energetice și reducerea consumului UE în orele de vârf.

Eurodeputata de stânga i-a raspuns președintelui Comisiei Europene pe twitter:

"D-na Von der Leyen, singurul tău răspuns la intervenția mea este să ceri cetățenilor ???????? să-și trimită facturile lui Vladimir Putin.

Pardon?

Asta este tot ce ai de spus milioanelor de cetățeni care nu mai pot să-și plătească facturile și să încheie luna?

 

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră