Tour Eiffel si Poarta Brandenburg iluminate în culorile Ucrainei vineri seara

25 Feb 2022
Tour Eiffel si Poarta Brandenburg iluminate în culorile Ucrainei vineri seara

Turnul Eiffel va fi iluminat în galben și albastru începând de vineri seara anunta Radio France. Primarul Parisului decisese deja miercuri să lumineze Primaria în culorile Ucrainei în același timp cu Poarta Brandenburg din Berlin.

 

Este un act simbolic. Turnul Eiffel va fi luminat în culorile Ucrainei în această seară de vineri, imitând mai multe clădiri europene împodobite în galben și albastru în ultimele ore în sprijinul țării invadate de Rusia peste noapte de miercuri spre joi.

Celebrul monument parizian, unul dintre cele mai vizitate din lume și un simbol al Franței, se va aprinde în galben și albastru din această vineri, de la ora 18:00 până la miezul nopții și jumătate, timp de trei seri la rând până duminică inclusiv, a spus societatea într-un comunicat de presă, scrie Le Parisien

 

 

Acest act simbolic a fost decis „la cererea” primarului PS al Parisului, Anne Hidalgo, „în sprijinul populației ucrainene”. Primarul Parisului decisese deja miercuri să lumineze Hôtel de Ville în culorile Ucrainei, în același timp cu Berlinul și Poarta Brandenburg. Alte clădiri europene au fost iluminate în acest fel încă de miercuri, precum Primăria din Sarajevo și poarta Cincantenarului din Bruxelles. 

Sursa: Le Parisien

Alte stiri din Externe

Ultima oră