Televiziunea rusă ironizează cozile de la benzinăriile din Franța: "Gaze, petrol și lacrimile Uniunii Europene"

19 Oct 2022
Televiziunea rusă ironizează cozile de la benzinăriile din Franța: "Gaze, petrol și lacrimile Uniunii Europene"

Între mai multe referiri la Hitler și Mussolini, televiziunea publică rusă a subliniat în mod repetat că sancțiunile împotriva Moscovei au fost cauza crizei sociale franceze, scrie BFMTV.

Cunoscut pentru programele sale de propagandă și îndemnurile la război de la începutul invaziei Moscovei asupra Ucrainei din 24 februarie, Pervy Kanal , primul canal public de televiziune din Rusia, a publicat un reportaj care dorește să arate, conform versiunii sale, efectele nocive ale sancțiunilor Europei pentru populația franceză.

Haos în Franța?

Timp de aproximativ cincisprezece minute, știrile de televiziune din 16 octombrie au difuzat mai multe imagini cu cozi la benzinării. Potrivit presei, acestea sunt direct atribuite sancțiunilor economice împotriva Moscovei de la începutul războiului din Ucraina. Totuși, ceea ce nu spune lanțul Pervy Kanal este că greva din rafinării a înrăutățit mult situația în ultimele zile.

"Gaze, petrol și lacrimile Uniunii Europene. Locuitorii vechii Europe trebuie să aleagă: să umple rezervorul sau să cumpere mâncare!", ironizeaza prezentatorul, potrivit unei traduceri realizate de Franceinfo , care a reperat secvența.

În plus, și pentru a accentua acest sentiment de haos care ar invada Franța, același ziar a difuzat mai multe videoclipuri găsite pe TikTok care arată violențe între șoferi, precum și imagini difuzate pe mai multe media printre care BFMTV și France 24 ilustrând cozile nesfârșite de mașini care așteaptă. O nemulțumire care, potrivit lui Pervy Kanal, se extinde și în Spania și Germania.

Franța este apoi prezentată acolo ca o țară în care domnește haosul: vedem un montaj rapid între mai multe videoclipuri în care polițiștii își împing mașina după o avarie, sau încă o alta, care a fost un hit pe rețeaua de socializare TikTok, unde doi bărbați umplu un sac de gunoi cu benzină.

În concluzie, prezentatoarea spune că această situație aduce beneficii Statelor Unite, care își vinde, potrivit acesteia, gazul lor de patru ori mai scump în Europa decât acasă.

​​​​​Un răspuns pentru Josep Borell

Programul merge chiar mai departe. Ştirile au difuzat, de asemenea, imagini cu şeful politicii externe al Uniunii Europene, Josep Borell, subliniind că „Uniunea Europeană este o grădină, iar restul lumii este o junglă”. Săptămâna trecută, același Josep Borell amenințase direct Rusia.

Alte stiri din Externe

Ultima oră