Sute de oameni s-au adunat la Moscova la înmormântarea Dariei Dughina

23 Aug 2022
Sute de oameni s-au adunat la Moscova la înmormântarea Dariei Dughina

Câteva sute de oameni s-au adunat marți la Moscova pentru înmormântarea fiicei ideologului ultranaționalist care susține ofensiva din Ucraina. Femeia a fost ucisă în explozia mașinii sale, atac pe care Moscova îl pune pe seama Kievului, scrie RTBF

Fiica celui supranumit „Creierul lui Putin”

Jurnalist și politolog, era fiica lui Alexander Dughin, un ideolog ultranaționalist și scriitor care promova o doctrină imperialistă. La fel ca tatăl ei, a fost un susținător feroce al ofensivei ruse din Ucraina.

A murit pe front pentru națiune, pentru Rusia. Frontul, este aici

Marți, sute de oameni, inclusiv rude și politicieni, s-au adunat în fața sicriului Dariei Dughin, deasupra căruia fusese atârnat un portret zâmbitor al ei, a menționat AFP.

"Ea a murit pe front pentru națiune, pentru Rusia. Frontul este aici ", a spus Alexander Dughin cu o voce tremurândă, cu ochii întunecați.

„Prețul uriaș pe care trebuie să-l plătim nu poate fi justificat decât de cel mai mare rezultat, victoria noastră”, a spus Dughin, cu vocea ruptă de emoție. "Ea a trăit pentru victorie și a murit de dragul victoriei. Victoria noastră rusă, adevărul nostru, credința noastră ortodoxă, statul nostru." 

La mai puțin de 48 de ore de la moartea Dariei Dughina, serviciile de securitate ruse (FSB) au declarat luni că au ajuns la concluzia că atacul a fost pregătit și efectuat de serviciile de informații ucraineneKiev a negat orice implicare.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră