"Sunt pregătit": candidatura lui Boris Johnson pentru postul de prim-ministru devine mai clară

21 Oct 2022
"Sunt pregătit": candidatura lui Boris Johnson pentru postul de prim-ministru devine mai clară

Fostul premier din 2019 până în 2022 ar fi pe punctul de a-și oficializa candidatura în ciuda opoziției unei părți din tabăra conservatoare, scrie BFMTV.

A doua zi după anunțul demisiei premierului britanic Liz Truss, se înmulțesc zvonurile despre potențialul ei înlocuitor la 10 Downing Street. Printre favoriți, predecesorul său, Boris Johnson, care ar fi pregatit pentru o revenire în prim-planul politic din Marea Britanie.

Vinerea aceasta, Sky News asigură că unul dintre apropiatii săi, deputatul James Duddridge, a spus că fostul primar al Londrei este „gata pentru asta”. „Am să o fac, Dudders! (porecla alesului, ndr.)”, i-ar fi promis el.

Un partid divizat

Pentru a avea șansa de a prelua conducerea partidului conservator și apoi, în cele din urmă, a guvernului britanic, Boris Johnson, întors din vacanța în Caraibe, trebuie să aibă sprijinul a 100 de parlamentari conservatori. În prezent, există 357 de parlamentari conservatori, inclusiv 148 care au votat împotriva lui Johnson într-un vot de încredere la începutul acestui an.

La trei luni de la plecarea sa din cauza unei succesiuni de scandaluri, apropiații lui Boris Johnson scot în evidență legitimitatea pe care a obținut-o din triumful său electoral de la sfârșitul anului 2019.

Adversarii săi își acscut cuțitele și își amintesc succesiunea de minciuni și cazuri penibile din cei trei ani de mandat, care au lăsat urme adânci. Unii parlamentari conservatori chiar avertizează că vor demisiona dacă Johnson se întoarce.

În cursul zilei de vineri, Penny Mordaunt a fost prima care și-a oficializat candidatura pentru a o succeda pe Liz Truss.

Alte stiri din Externe

Ultima oră