SUA: Migranții trimiși pe o insulă de lux au fost transferați la o bază militară

17 Sep 2022
SUA: Migranții trimiși pe o insulă de lux au fost transferați la o bază militară

Cei aproximativ cincizeci de migranți trimiși pe o insulă de lux din nord-estul Statelor Unite , în cadrul unei bătălii politice pentru imigrație, vor fi cazați temporar într-o bază militară nu departe de acolo, a anunțat vineri, 16 septembrie, guvernatorul Massachusetts, scrie Le Figaro.

Migranții, majoritatea venezueleni și inclusiv copii, au sosit miercuri la Martha's Vineyard, o stațiune de lux a democraților și un loc de vacanță popular pentru elita politică a țării. Aceștia fuseseră puși la bordul unor zboruri care au plecat din Texas, dar care fusesera închiriate de guvernatorul republican al Floridei, Ron DeSantis. În ciuda mobilizării locale pentru a-i ajuta pe noii sosiți, insula „nu este echipată pentru a oferi cazare durabilă, iar oficialii de stat au elaborat un plan pentru un răspuns umanitar cuprinzător”, a declarat într-un comunicat al serviciilor guvernului guvernatorul Massachusetts, Charlie Baker.

Vineri, autoritățile le-au oferit acestor migranți „ transport într-un nou refugiu temporar ” pe baza militară Cape Cod. „Familiile nu vor fi separate”, se spune în declarație, menționând că această bază a servit anterior ca un adăpost de urgență și că ar avea acces la servicii de îngrijire și juridice. Potrivit presei locale, migranții erau în drum spre bază până la prânz. Unii dintre ei au spus că nu știau că vor fi trimiși pe o insulă.

Democratul local Julian Cyr a cerut o anchetă. Fie că îndeplinește sau nu definiția legală a traficului de persoane, îndeplinește definiția morală a traficului de persoane. Și cred că trebuie să ne uităm la asta. Sper că Ministerul Justiției analizează această problemă”, a declarat el la televiziunea locală.

O armă politică

Trimiterea migranților în statele democrate a devenit o armă politică pentru conservatorii americani care denunță politica președintelui Joe Biden, pe care îl acuză că a transformat granița cu Mexic într-o sită și că încearcă să plaseze imigrația în centrul campaniei pentru alegerile intermediare din noiembrie.

Joi dimineață, două autobuze care transportau migranți au ajuns în apropierea reședinței vicepreședintelui Kamala Harris din WashingtonUn loc ales intenționat, oficialul democrat fiind însărcinat cu dosarul exploziv al imigrației la Casa Albă. Autobuzele au fost trimise de guvernatorul Texasului Greg Abbott.

Alte stiri din Externe

Ultima oră