SUA: Florida trimite avioane încărcate de migranți către Martha's Vineyard, o stațiune de lux a elitelor democrate

15 Sep 2022
SUA: Florida trimite avioane încărcate de migranți către Martha's Vineyard, o stațiune de lux a elitelor democrate

Doua avioane plătite de guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, au plecat miercuri din San Antonio, Texas, cu aproximativ 50 de migranți, majoritatea din Venezuela, care au sosit apoi pe un mic aeroport regional din Martha's Vineyard. Stațiunea de lux a elitelor democrate a devenit o arenă în lupta pentru imigrația ilegală. Statele republicane au transportat cu autobuzul mii de migranți și către New York și Washington, scrie New York Times.

Aproximativ 50 de migranți au sosit miercuri cu avionul pe Martha's Vineyard, au declarat oficialii locali, intensificând o tactică în care statele conduse de republicani au transportat autobuze cu migranți către bastioane democrate precum Washington și New York pentru a protesta împotriva creșterii semnificative a imigrației ilegale sub președintele Biden.

Grupul de migranți, care includea și copii, a sosit cu două avioane în jurul orei 15.00 fără niciun avertisment, a declarat senatorul de stat Julian Cyr, un democrat din Massachusetts. Oficialii și voluntarii din cele șase orașe ale insulei „au mișcat cu adevărat cerul și pământul pentru a stabili, în esență, răspunsul pe care l-am face în cazul unui uragan”, a spus el.

Pe măsură ce migranții au primit teste Covid-19, mâncare și îmbrăcăminte, a existat confuzie pe teren cu privire la cine i-a trimis la Martha's Vineyard. Stațiunea este cunoscută drept destinația de vară pentru cei bogați și puternici - președintele Barack Obama și John Kerry au case acolo  - dar insula se confruntă cu o penurie de locuințe la prețuri accesibile, cu prețul mediu al casei de aproximativ 1 milion de dolari. De asemenea, migranții sosesc chiar la sfârșitul sezonului estival, când munca sezonieră s-a încheiat. 

„Literal, nu există locuri de muncă iarna și nu există locuințe la prețuri accesibile în Martha’s Vineyard”, a spus doamna Rush. „Majoritatea oamenilor care lucrează la un loc de muncă cu venituri mici sau medii trăiesc în afara insulei și fac naveta.”

Migranții au spus că au început ziua în San Antonio, dar biroul guvernatorului din Florida a fost cel care și-a asumat responsabilitatea.

Taryn M. Fenske, directorul de comunicații al guvernatorului Ron DeSantis, guvernatorul Floridei, a declarat că cele două zboruri fac parte dintr-un program de stat pentru transportul imigranților fără acte în așa-numitele destinații de sanctuar. Anul acesta, Legislatura din Florida a alocat 12 milioane de dolari pentru programul de transport.

Alte stiri din Externe

Ultima oră