SUA: Autobuze cu migranți sosesc în fața casei lui Kamala Harris din Washington DC

15 Sep 2022
SUA: Autobuze cu migranți sosesc în fața casei lui Kamala Harris din Washington DC

Guvernatorul Texasului, Greg Abbott a trimis două autobuze cu migranți la reședința lui Kamala Harris la Observatorul Naval din Washington DC, transportând între 75 și 100 de persoane în afara vilei oficiale al vicepreședintelui, scrie Newsweek

Potrivit unui raport de știri de ultimă oră al Fox News, migranții provin inițial din Venezuela, Uruguay, Columbia și Mexic. Au fost ridicați la Eagle Pass din Texas și trimiși la Washington la ordinul guvernatorului republican.

Cele două autobuze care au sosit în afara reședinței lui Harris sunt cele mai recente dintre zecile de autobuze trimise de Abbott la Washington DC, New York și Chicago din aprilie. Cu această tactică, guvernatorul Texasului încearcă să marcheze un punct cu privire la politicile de imigrare ale administrației Biden despre care Abbott spune că copleșesc Texasul.

Potrivit biroului lui Abbott, peste 9.400 de migranți au fost lăsați la Washington din aprilie - acum probabil peste 9.500, cu cei care se afla în fața reședinței vicepreședintelui - și peste 2.100 au fost trimiși la New York.

Potrivit datelor de la Texas Division of Emergency Management, Texas a cheltuit peste 12 milioane de dolari pentru închirierea autobuzelor pentru a transporta migranți în state mai liberale. CNN, care a obținut o foaie de calcul guvernamentală de stat printr-o solicitare a Legii privind libertatea de informare, a constatat că statul a plătit 12.707.720,92 USD către Wynne Transportation, serviciul charter care duce migranții la Washington, DC și New York.

Arizona și Florida s-au alăturat Texasului în această tactică controversată, trimițând autobuze sau avioane încărcate de migranți la Washington și Martha's VineyardDin luna mai, Arizona a trimis 43 de autobuze la Washington DC, transportând migranți care provin în principal din Columbia, Peru și Venezuela. Doug Ducey, guvernatorul republican al statului, estimează că a trimis cel puțin 1.500 de oameni în capitală până acum.

Texas, Arizona și Florida sunt state cruciale în alegerile intermediare din noiembrie, biroul guvernatorului din toate cele trei state fiind puse în joc.

Miercuri, mica insulă Martha's Vineyard din Massachusetts , cunoscută drept un loc bogat de vacanță, a primit în mod neașteptat aproximativ 50 de migranți care au călătorit prin Texas în cadrul programului guvernatorului Floridei, Ron DeSantis, de relocare a migranților ilegali.

Christina Pushaw, directorul de răspuns rapid pentru campania de realegere a lui DeSantis, a provocat oficialii de la Martha's Vineyard să primească „încă câteva mii” de migranți transportați cu avionul din Florida.

 Primarul Districtului Columbia, Muriel Bowser, un democrat care este în funcție din 2015, a declarat o urgență publică de 15 zile pe 8 septembrie, în timp ce orașul se lupta să coordoneze „criza umanitară” instigată de Abbott și Ducey.

Alte stiri din Externe

Ultima oră