Statele Unite cer europenilor să-și sporească sprijinul financiar pentru Ucraina

17 Mai 2022
Statele Unite cer europenilor să-și sporească sprijinul financiar pentru Ucraina

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet L. Yellen, a cerut liderilor europeni să sporească sprijinul financiar pentru Ucraina declarând că fondurile anunţate până acum nu vor fi suficiente pentru a satisface nevoile pe termen scurt ale ţării în lupta împotriva agresiunii ruse, scrie Le Parisien

„Cer sincer tuturor partenerilor noștri să ni se alăture pentru a spori sprijinul lor financiar pentru Ucraina. Eforturile noastre comune sunt esențiale pentru a ne asigura că democrația ucraineană prevalează asupra agresiunii lui Putin”, a spus ea.

 „În scurt timp, Ucraina va trebui să apeleze la repararea și refacerea serviciilor publice și a serviciilor esențiale. În cele din urmă, Ucraina va avea nevoie de sprijin masiv și investiții private pentru reconstrucție și redresare, ceea ce seamana cu sarcina reconstrucției în Europa după 1945”.

„Ceea ce este clar este că sprijinul bilateral și multilateral anunțat până acum nu va fi suficient pentru a satisface nevoile de bază ale Ucrainei”, a spus Yellen.

În Statele Unite, un proiect de lege care prevede alocarea a aproape 40 de miliarde de dolari pentru a contracara agresiunea rusă împotriva Ucrainei este în prezent examinat în Senat.

Alte stiri din Externe

Ultima oră