Stoltenberg: „NATO ar trebui să se pregătească pentru o confruntare cu Moscova care ar putea dura zeci de ani””

10 Feb 2024
Stoltenberg: „NATO ar trebui să se pregătească pentru o confruntare cu Moscova care ar putea dura zeci de ani””

„Kremlinul amenință în mod regulat țările NATO”, a amintit Jens Stoltenberg în presa germană, scrie FranceInfo

Secretarul general al NATO le cere europenilor să-și mărească producția de arme pentru a crește livrările către Ucraina. Într-un interviu publicat sâmbătă, 10 februarie, în ziarul german de duminică Welt am Sonntag, Jens Stoltenberg a susținut pregătirea pentru o confruntare cu Moscova „care ar putea dura zeci de ani”.

„Trebuie să ne realizăm și să dezvoltăm mai rapid baza noastră industrială, pentru a crește livrările către Ucraina și pentru a ne umple propriile stocuri”, a avertizat el, cu mai puțin de o săptămână înainte de întâlnirea miniștrilor apărării NATO de la Bruxelles, 15 și 16 februarie.

Trecerea la „producția rapidă în timp de conflict”

Subliniind că invazia Ucrainei de către Rusia în urmă cu aproape doi ani a arătat că „pacea în Europa nu este un dat”, el a insistat asupra importanței protejării țărilor Alianței. „Atâta timp cât investim în securitatea noastră și rămânem uniți, vom continua să descurajăm agresiunea”, a spus el.

Situația din Ucraina înseamnă că „trebuie să trecem de la o producție lentă în timp de pace la o producție rapidă în timp de conflict” , a adăugat secretarul general NATO, precizând că dacă „nu există nicio amenințare militară iminentă împotriva unui aliat”„ Kremlinul emite în mod regulat amenințări împotriva țărilor NATO”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră