Statele Unite rămân împotriva utilizării în Rusia a armelor pe care le furnizează Ucrainei

17 Mai 2024
Statele Unite rămân împotriva utilizării în Rusia a armelor pe care le furnizează Ucrainei

Poziția Statelor Unite cu privire la utilizarea armelor furnizate Ucrainei nu s-a schimbat, a declarat vineri Pentagonul, reafirmând cerința ca acestea să nu fie folosite în Rusia, scrie Le Monde

Nu ne-am schimbat poziția. Credem că echipamentele, capacitățile pe care noi le dăm Ucrainei, pe care alte țări le dau Ucrainei, trebuie folosite pentru a prelua teritoriul suveran al Ucrainei”, a declarat Sabrina Singh, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Apărare al SUA, în cadrul unui briefing de presă. .

„Repet că la fiecare întâlnire a Grupului de Contact al Apărării din Ucraina convocată de secretarul [al Apărării, Lloyd Austin] , armele furnizate sunt destinate utilizării pe câmpul de luptă. În conversațiile sale cu [omologul său ucrainean, Rustem] Umerov, secretarul a discutat cum să folosească cel mai bine aceste capacități și credem că acest lucru este pe teritoriul ucrainean ”, a adăugat ea.

În vizită miercuri la Kiev, secretarul de stat american, Antony Blinken, a considerat că depinde de Ucraina „  să-și ia deciziile cu privire la modul în care conduce acest război” , fără a spune totuși clar dacă Statele Unite-Statele Unite l-au autorizat să să folosească în Rusia armele pe care i le-au furnizat.

Alte stiri din Externe

Ultima oră