Statele arabe îi critică pe olandezul Wilders pentru cererile de a reloca palestinienii în Iordania

26 Noi 2023
Statele arabe îi critică pe olandezul Wilders pentru cererile de a reloca palestinienii în Iordania

Iordania, Autoritatea Palestiniană și Liga Arabă îl critică pe politicianul olandez de extremă dreaptă care a câștigat alegerile de săptămâna aceasta în Olanda, scrie Politico

ordania, Autoritatea Palestiniană și Liga Arabă au condamnat sâmbătă declarațiile lui Geert Wilders, politicianul olandez de extremă dreaptă care a câștigat alegerile de săptămâna aceasta în Olanda, conform cărora palestinienii ar trebui mutați în Iordania.

Autoritatea Palestiniană a etichetat declarațiile drept „un apel la escaladarea agresiunii împotriva poporului nostru și o interferență flagrantă în afacerile și viitorul lor”, a raportat agenția de presă Wafa . 

Iordania a emis o condamnare separată, iar Emiratele Arabe Unite (EAU), Bahrain, Yemen și Liga Arabă au făcut același lucru, a raportat Arab News .

„Declarațiile iresponsabile făcute de parlamentarul olandez Geert Wilders [sunt] considerate interferențe în afacerile interne ale Regatului Hașemit al Iordaniei și [sunt] respinse și condamnate”, a scris ambasada Emiratelor Arabe Unite în Țările de Jos pe  X.

Politicianul de extremă dreaptă anti-islam, Wilders, liderul Partidului Libertății (PVV), este cunoscut pentru sprijinul ferm pentru Israel. În ultimii câțiva ani, el a susținut dreptul Israelului de a înființa colonizări în Cisiordania și a reiterat adesea ideea că Iordania este Palestina, sugerând că conflictul dintre palestinieni și Israel ar putea fi rezolvat prin trimiterea palestinienilor în Iordania.

Alte stiri din Externe

Ultima oră