Sindicatele belgiene ale lucrătorilor din transporturi refuza să se ocupe de transporturile de arme destinate Israelului

01 Noi 2023
Sindicatele belgiene ale lucrătorilor din transporturi refuza  să se ocupe de transporturile de arme destinate Israelului

Sindicatele belgiene ale lucrătorilor din transporturi le-au cerut marți membrilor lor să refuze să manipuleze echipamentele militare trimise în Israel pentru a lupta împotriva Hamas, relatează Reuters.

Sindicatele ACV Puls, BTB, BBTK și ACV-Transcom au declarat într-o declarație comună că lucrătorii aeroportului au văzut transporturi de arme.
„În timp ce se desfășoară un genocid în Palestina, lucrătorii de la diferite aeroporturi din Belgia văd transporturi de arme în direcția zonei de război”, se arată în comunicat.

Israelul spune că vizează operațiunile militare Hamas și nu civilii din Gaza. Marți, atacurile aeriene israeliene au ucis zeci de oameni într-o tabără de refugiați din nordul Gazei. Armata israeliană a spus că a vizat tabăra pentru a-l ucide pe comandantul Hamas, Ibrahim Biari.

Un purtător de cuvânt al guvernului belgian a refuzat să comenteze dacă armele au fost expediate în regiune prin Belgia

Sindicatele au spus că încărcarea sau descărcarea acestor arme ar însemna contribuția la aprovizionarea organizațiilor care ucid oameni nevinovați.

„Noi, mai multe sindicate care activează în logistica terestră, solicităm membrilor noștri să nu se ocupe de zborurile care transportă echipamente militare către Palestina/Israel, de parcă ar exista acorduri și reguli clare la începutul conflictului cu Rusia și Ucraina”, au spus sindicatele. .

De asemenea, sindicatele au cerut o încetare imediată a focului și au cerut guvernului belgian să nu tolereze transporturile de arme prin aeroporturile belgiene.

„Ca sindicate, suntem alături de cei care militează pentru pace”, au spus ei.

Sute de mii de manifestanți s-au adunat sâmbătă în orașe din Europa, Orientul Mijlociu și Asia pentru a arăta sprijinul pentru palestinieni.

Alte stiri din Externe

Ultima oră