Sezonul de schi face noi victime: 10 morți în urma avalanșei din Austria

25 Dec 2022
Sezonul de schi face noi victime: 10 morți în urma avalanșei din Austria

Update: în urma căutărilor salvatorilor, cei 10 schiori care fuseseră declarați dispăruți și cel mai probabil uciși de avalansă, au fost găsiți ăn viață, dintre aceștia, 4 prezentau diverse răni în urma căderilor masive de zăpadă.

În urmă cu câteva zile s-a creat un val de frustrare în România. Austria și-a exprimat dreptul de veto și a blocat aderarea țării noastre la Schengen. La scurt timp, românii s-au unit în a boicota toate produsele austriece, au părăsit băncile cu finanțare din Austria și și-au anulat concediile de Sărbători în celebrele stațiuni de schi. Toate aceste acțiuni a venit pe fondul ineficienței diplomatie care a nu reușit să asigure dreptul legitim al românilor de a călători oriunde în Europa fără control la granițe, însă o veste venită astăzi ne-a demonstrat că din orice rău se poate iți un bine pe care nu ni l-am putea imagina.

În Austria, zona preferată de pasionații de schi în această perioadă, au început să apară primele avalanșe.

Cel puțin 10 persoane au fost îngropate într-o avalanșă duminică în apropierea satelor muntoase Lech și Zurs din Austria, potrivit unui comunicat al agenției de presă din Austria.

Avalanșa s-a petrecut duminică după-amiază în domeniul schiabil deschis al satelor. O persoană a fost salvată până acum, potrivit poliției, a spus agenția.

„Zece pasionați de sporturi de iarnă” au fost îngropați în tone de zăpadă, au transmis autoritățile locale.

O operațiune de căutare și salvare este în desfășurare cu peste 100 de persoane implicate, inclusiv câini de căutare și elicoptere de avalanșă.

„Facem tot ce ne stă în putință pentru a salva pasionații de sporturi de iarnă”, a declarat purtătorul de cuvânt al municipalității Lech, potrivit Agenției de presă din Austria. „Au fost solicitate lumini de căutare pentru ca căutarea să poată continua în întuneric”, se spune în declarație.

Avalanșa s-a produs în jurul orei 15.00, a transmis agenția de presă APA, adăugând că mai multe elicoptere și echipe de căutare au fost desfășurate la scurt timp după aceea.

Alte stiri din Externe

Ultima oră